2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Három éve lép fel a Motion Dance School a kosármeccseken

2024. július 06. szombat, 14:48
ZalaMédia
Nemzetközi szinten már kihagyhatatlan showelem a kosárlabda mérkőzéseken a modern tánc csapatok fellépése, míg hazánkban még bontogatja szárnyait ez a fajta szórakoztatás.

A zalaegerszegi Motion Dance School fiataljai immár három éve, a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabda csapatának hazai mérkőzésein szórakoztatják a közönséget. 
A tánciskola hét éve van jelen Zalaegerszeg sportéletében - tájékoztatott Kulcsár Laura, a Motion Dance School elnöke.

-16 fővel kezdtük az oktatásokat, ami mára több mint 100 növendékre bővült. Jelenleg 5 éves kortól táncolnak nálunk a gyerekek, 7 korosztályban. Éves szinten 6-7 komolyabb versenyünk van, valamint minden évben egy világbajnokság, amely megmérettetésekről rengeteg dobogós hellyel térhettek haza a gyerekek, mind országos, mind pedig nemzetközi szinten.

A Motion Dance School a Hip Hop zenei stílust képviseli, de elmondásuk szerint nem elég egy stílusban táncolni, leragadni egy irányzatnál, így évente, több alkalommal vendégtanárt hívnak workshopot tartani, hogy a gyerekek ne legyenek lemaradva a többi stílus tekintetében sem.
A tánciskola formációi az elmúlt szezonokban a ZTE KK hazai meccsein rendre bemutatták az elkészült koreográfiáikat. 

- A harmadik szezonunkat töltjük a férfi kosárlabda csapatnál, és azt gondolom az idei évben sokkal közelebb kerültek a gyerekek, valamint a szurkolók egymáshoz. A felkészülést általában augusztusban kezdjük, hogy mindenképp legyen 1-1,5 hónap a bajnoki rajt előtt, mire minden koreográfiánk előadásképes lesz. Azt mindenképp tudni kell, hogy sokkal kevesebb a Hip Hop tánc a meccseken, úgy gondolom olyan zenékre kell táncolnunk, amiket a közönség is ismer, ezáltal még szórakoztatóbb lesz a produkciónk - mondta Kulcsár Laura.

A zalaegerszegi csapat 2023 novemberében Sopronba kapott meghívást a női kosárlabda válogatott Európa-bajnoki selejtezőre, melyet Szlovénia ellen vívtak a lányok. Ezután egy rövid videós anyagot kellett küldeniük a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségnek, hogy csapatukat válasszák a februári Olimpiai Selejtező tornára is. A siker nem maradt el és telt ház előtt táncolhattak a zalaegerszegi fiatalok. 

- Hatalmas élmény volt a gyerekeknek és nekem is. Sosem gondoltam volna, amikor gyerekként arról álmodoztam, hogy egyszer tánctanár leszek, hogy ilyen helyekre eljuthatunk majd. A Magyar Kosárlabda Szövetség annyira elégedett volt velünk,  hogy mind a női mind a férfi Magyar Kupa négyes döntőjén is a gyerekek táncolhattak.

Zárásként természetesen a következő időszak terveiről is kérdeztük az egyesület elnökét. 

- Mindenképp szeretnénk folytatni azt, amit az idei évben elkezdtünk. Célom, hogy még több fiatalt ki tudjak nevelni, akik a következő években akár a kosárlabda mérkőzések szüneteiben is felléphetnek. Reméljük, hogy a Szövetség is számít ránk a jövőben is!
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK