2024.07.16., kedd - ValterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Híd az egészséghez

2023. április 29. szombat, 15:30
Szerző és fotó: Antal Lívia
Átadták Zalaegerszegen, az Ady utcai Léda Medical Center Magánklinika új szárnyát, amelyet 370 négyzetméteren alakítottak ki hat új rendelővel, szociális helyiségekkel, recepcióval és váróhelyiséggel. A több mint 200 millió forintos beruházás lehetővé tette, hogy a már meglévő 35 szakrendelést újabbakkal bővítsék, lépést tartva a növekvő igényekkel.

Megnyílt a Léda Medical Center Magánklinika új szárnya

Balaicz Zoltán, Vigh László és a Léda Medical Center tulajdonos-ügyvezetői: dr. Nagy Andrea, dr. Peterka Csaba és dr. Fehér Attila

A Léda Ház földszintjén elsőként dr. Fehér Attila fül-orr-gégész nyitotta meg magánpraxisát. Ő hívta fel a figyelmet az épület elhelyezkedésének előnyeire, a mentőszolgálat, a háziorvosi ügyelet, a gyógyszertár és a kórház közelségére, amely mind szerepet játszott az elképzelések megvalósításában, idézte fel dr. Peterka Csaba traumatológus, kézsebész, tulajdonos-ügyvezető. A kivitelezés 2013-ban kezdődődött, majd folytatódott a második ütemmel, melynek befejezésével 2015 márciusában hivatalosan is megnyílt a Léda Magánklinika.

Bővítése, a rendelések számának növekedésével, már 2018-ban felmerült. A Covid-járvány bebizonyította, hogy a magánegészségügy szolgáltatásaira nagy szükség van. A szomszédos festékbolt megvásárlása lendületet adott a bővítésnek. 2021-ben új tulajdonosi körrel céget alapítottak, amellyel létrejött a Léda Medical Center Magánklinika, és hozzáfogtak az új szárny átépítéséhez. Dr. Peterka Csaba azt hangsúlyozta, elsősorban orvosok és nem befektetők, amit a klinika „Híd az egészséghez” mottója is fémjelez.

Mint mondta, a gyógyítás napjainkban már elképzelhetetlen korszerű diagnosztikai eszközök, és elhivatott, a szakmájukhoz alázattal forduló orvosok, valamint az őket segítő szakszemélyzet nélkül. Jelenleg több mint 40, klinikai tapasztalatú, felkészült, gyakorlott szakorvos áll a pácienseik rendelkezésére.

A röntgen, az ultrahang, az ENG-vizsgálat modern eszközei mellett újdonság, hogy a klinikán komplex rehabilitációs részleg kezdi meg működését: fizioterápia, gyógytorna, gyógymasszázs segíti a gyógyulást. A bővítés további szakrendelések elindítását is teszi lehetővé: urológia, nőgyógyászat, gyermekpulmonológia.

A magánklinikán egyedülálló módon gyermek-laborvizsgálat is van, valamint gyermekradiológiai rendelés is. A klinika speciális szolgáltatásai közé tartozik a lézersebészet, az orvosi lézeresztétika, a halláscentrum és Rhinolight allergia fényterápia. A páciensek a hagyományos mód mellett a bejárat melletti érintőképernyős információs platformon is bejelentkezhetnek a szakrendelésekre, ami szintén az innovációt képviseli.

A beruházáshoz gratulált Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő, méltatva a magánklinika szakmai színvonalát, és orvosainak, munkatársainak elkötelezettségét a gyógyításban.

Nagyon kemény munkát kívánt a megvalósítás, de szerencsére barátok, kollégák álltak mögöttünk, támogatva minket – mondta az ünnepségen dr. Fehér Attila fül-orr-gégész, tulajdonos-ügyvezető. Úgy vélekedett, a humanizmus, az összetartás elengedhetetlen az orvoslásban is, ami nélkül nem lehet eredményeket elérni. Ezért lesznek összekötő híd pácienseik gyógyításában.

A magánklinika várótermét és egyik rendelőjét két festmény díszíti. Horváth Szilárd alkotó elmondta, olyan színeket használt, amelyek nyugtató, de egyúttal energizáló hatással bírnak a közérzetre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK