2021.03.05., péntek - Adorján, AdriánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

I. Keszthelyi GasztroSOKK fesztivál

2018. augusztus 12. vasárnap, 18:50
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Az öt esztendeje útjára indított, és évről évre nagyobb sikerű KeszthelyFest, valamint a turisztikai szezonban és azon kívül is felsorakoztatott számos igényes program mellé Keszthely újabb nagy durranással, egy provokatív című, hagyományteremtő gasztrofesztiválra készül idén – jelentette be az esemény sajtótájékoztatóján Ruzsics Ferenc polgármester.

A Keszthelyről, Hévízről, Balatonszentgyörgyről és Cserszegtomajról érkezett kiváló éttermek, sör –és bor-, pezsgő és habzóbor kereskedések, „koktél-készítésben jeleskedők egymással kooperálva, a minőséget, az egyediséget és a kreativitást képviselték. Mindehhez illő módon sorakoztak fel a míves sajt és tejtermékek, a zalai zöldség és gyümölcs zamatok, az angol finomságok, a chili termékek, a vegán finomságok, az adalékmentes húskészítmények, a házi szörpök a Cekker közösség reprezentációjában –jelentette be a szervezők képviseletében Árkosi Attila, a keszthelyi Pura Vida Wine & Dine Restaurant üzletvezetője.

A Fő téren és közvetlen környezetében szervezett kétnapos rendezvényen a helyi termékek széles repertoárjával várták az érdeklődőket: környékbeli termelők kínálta ízek és nedűk, gasztronómiai különlegességek, igényes street food, kiváló balatoni borok, látványkonyha és egyéb érdekes bemutatók csalogatták a kóstolni, vásárolni szándékozókat. Bemutatkoztak a környék legjobb – híres és kevésbé ismert – éttermei és őstermelői ételeikkel és italaikkal. Emellett kézműves termékek és egyéb vásári portékák kínálata is színesítette a rendezvényt, amelynek első napján egyszerre „13 séf”, a helyi és környékbeli konyhafőnökök mutatta be tudásának legjavát. A legkisebbek számára a szervezők gyerekligettel készültek, melynek tematikája szintén a gasztronómiához kapcsolódott. A zenei kínálatban szerepelt dixieland, swing, pop és lágyabb gitármuzsika is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK