2022.08.09., kedd - Em?dZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jubileumi juniális Cserszegtomajon

2017. június 10. szombat, 18:43
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Háromszáznál több vendége volt az Aranykorúak Társasága által szervezett jubileumi juniálisnak a cserszegtomaji sportpályán.

Az ötödik alkalommal tartott senior programon megjelent időseket Bartha Gábor polgármester és dr. Varga Andrea, a Zala Megyei kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatalának vezetője köszöntötte. Dr. Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének igazgatója „Humanitárius Település” márványtáblát nyújtott át a házigazda község valamint Sármellék polgármesterének. A szervezők nevében, a juniális háziasszonyaként Balázsy Mária Éva üdvözölte a 23 régiós baráti közösséget.

Keszthelyről érkezett: a szövés és népi kismesterségek szakköre, a Napsugár Nyugdíjasklub, a Danubius Nyugdíjasklub, a Margaréta Nyugdíjasklub, a Bethlen Gábor Nyugdíjasklub és a hozzájuk tartozó Népek Tánca tánccsoport, a Nők a XXI. századért egyesület, a Balatoni Múzeum Baráti köre, a Tájak Korok Múzeumok Kőrösi Csoma Klubja, a Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete. Változó létszámban a megyéből és azon túlról érkezett: az alsópáhoki Nefelejcs nyugdíjasklub, a várvölgyi asszonyklub, a hévízi díszítőművészeti szakkör, a cserszegtomaji aranykorúak nyugdíjasklub.  

A zalaegerszegi Egészségért Egyesület Életmód Klub, a sármelléki SÖTYE, a gyenesdiási nyugdíjasklub, a sümegi aktív nagyik klubja, a vonyarcvashegyi nyugdíjasklub, a rezi őszirózsa nyugdíjasklub, a zalaszentgróti öreg tyúkok és kakasok egyesülete, és a Gyenesi 4-es is képviseltette magát. A délután folyamán az idősek védelméért közérdekű rendőrségi információkat osztottak meg a közönséggel, volt tánctanítás, kreatív alkotóműhely, nordic walking és kézműves bemutató, de hasznos egészségőrző tanácsadást is kaphattak az érdeklődők. A bátrabbak részt vehettek nagyi tornán is. A kultúrműsorban a résztvevő csoportok és unokáik is bemutatkoztak. A kisüstik bírálatán öt pálinka kapott arany minősítést. A legfinomabb pogácsát a szakértő zsűri szerint a sümegi Varga Károlyné sütötte. A főzőverseny „ízmesteri” címét az Őszirózsa klub tagjai hódították el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK