2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gyenesdiási Gyógyító Gyöngy

2019. június 24. hétfő, 18:24
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Léleknektár Klub összefogott Gyenesdiás nagyközség önkormányzatával valamint a Bakonyerdő Zrt.-vel, hogy a Gyenesdiási Nagymezőn és a Természet Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontban (TEHÖL): június 27-30-áig életre hívja a Gyenesdiási Gyógyító Gyöngy névre keresztelt rendezvényt. A gyógyító faluba, június közepéig mintegy félszáz, az ezotéria, a spiritológia és a mozgásterápia terén jártas szakember regisztrált.

Június utolsó hétvégéjén

Gergácz Zoltán és Szakács István az erdészet képviseletében, valamint Plótár László és Gál Lajos a sajtótájékoztatón

Szakács István, a Bakonyerdő Zrt. keszthelyi erdészetének igazgatója a TEHÖL-ben tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az állami erdőgazdaságok számára fontos, hogy az emberék életét és környezetét a közjóléti létesítmények építésével is javítsák. Az egyes települések idegenforgalmi törekvésével összhangban folyamatos fejlesztéseket hajtanak végre. Azért engedélyezték a térségi kiemelt kirándulóközpontok helyszíneinek használatát, mert a természetközeli programok, a természet szeretetére is nyitott rendezvények, a másik ember természetes úton történő gyógyításának felvállalása mind-mind rokonszenves célt jelenítenek meg. „A turistacélpontok népszerűsítésére, a Berzsenyi-, és Festetics-kilátó valamint a kijelölt túraútvonalak propagálására is alkalmas négynapos program ötletgazdái az önkéntes és hatékony szerepvállalásukkal már bizonyítottak az Ópusztaszeri Gyógyító faluban, ezért is biztosítottuk őket a támogatásunkról –hangsúlyozta ki.

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere partneri szándékát kifejezve jelentette be, hogy a tartalmas és innovatív gondolat pártolása mellé álltak, mert a környezet és természetvédelmet kiemelten kezelő nagyközségnek fontos a minőség megtartásának jegyében a Keszthelyi-hegység értékeinek emelése, a turizmus fejlesztése, a közjólét növelése. A Nyugat-Balaton szívében, siker esetén, hagyományteremtő, főidényt indító rendezvényként tekintenek a programgazdag eseménysorra. A településen a sport, a rekreáció, a gasztrokultúra más főszezoni rendezvény alkalmával is bizonyította már életrevalóságát. A családbarát falu, a humanitárius település és a polgárőrség országos vezetői által másodízben is kitüntetett nagyközség identitástudatába jól beleillik az egészségmegőrzés, a prevenció és az alternatív gyógyászat. A nagymező évi 60 ezer fős látogatószámát várhatóan emelő sokszínű program bizonyára sok kíváncsiskodót megszólít. A helyi turisztikai egyesület képviselői és a szobakiadók is felkészülten, komoly marketingtevékenységet folytatva várják a rendezvényre érkezőket. Az alternatív gyógyításba vetett hit a hétköznapi ember kitörési pontját kínálja majd a 36 ezres nagytérségben-emelte ki.

Plótár László, a kistérségben 12 éve folyamatosan képzéseket, előadásokat tartó Léleknektár kisközösség vezetője, az ötlet elindítójaként szólt arról, hogy négynapos önkéntes helytállással, a rohanó életből kiszakadva, szeretnének vágyat ébreszteni az emberek lelkületében egymás segítésére, támogatására, mert az egymásra utaltságra, a másikkal való törődésre és a minél szélesebb körű összefogásra nagyobb szükség van, mint valaha. A partneri együttműködésben érdekeltek, az anyagi léten túlmutatva bízták meg Zalaveczky Zita festőművészt, hogy 15 térségi festő bevonásával szervezzen időszaki kiállítást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK