2021.09.22., szerda - MóricZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kutyás foglalkozások a gyermekotthonban

2019. január 30. szerda, 20:08
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Pályázati támogatásnak köszönhetően bő féléven keresztül tartanak kutyás élményterápiás foglalkozásokat a zalaegerszegi gyermekotthonban az óvodás és kisiskolás korosztálynak a Zalai Kutyabarátok Egyesület tagjai.

A MOL Gyermekgyógyító Program keretében van lehetőség az intézményben élő és így a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek élményterápiás foglalkozására. A támogatást egyedülálló módon egy kutyás csapat, a Zalai Kutyabarátok Egyesülete Terápiás Csoportja nyert el. A hét évvel ezelőtt alakult egyesület a felelős- és a modern kutyatartás segítését, illetve 2016 óta terápiás kutyákkal történő foglalkozásokat tűzött ki célul. Ez utóbbit a megyén belül több bentlakásos- köznevelési- és közoktatási intézményben valósítják meg három terápiás kutya és felvezetőik közreműködésével.

A Zalaegerszegi Gyermekotthonban 20 alkalommal kerül sor állatasszisztált élményterápiás foglalkozásra A KutyaJó Kalandok célja, hogy a résztvevők számára minőségi időtöltést kínáljon, miközben hasznos ismereteket szerezhetnek a felelős állattartásról, és az életkori sajátságokhoz igazodva ingergazdag, játékos légkört teremtve a képességeik kibontakoztatásához. Élménypedagógia foglalkozás segítségével a személyes és szociális készségek fejlesztésére kerül a hangsúly. A terápiás kutyák motiváló, rehabilitációs funkciót töltenek be, a pedagógiai kísérő pedig szaktudásával segít.

A sajtónyilvános foglalkozáson Zserbó és Andi felvezetőikkel, Tolnai Tímea szakmai vezetővel és dr. Nagy Erzsébettel az óvodás korosztálynak tartott foglalkozást.

Öröm látni az egyre terjedő kutyaterápiás foglalkozásokat megyénkben. Bőven lenne e téren még lehetőség és igény, ezért az egyesület folyamatosan készíti fel a terápiás kutyákat és felvezetőiket a nem egyszerű vizsgákra.

Egy mondat erejéig idézzük föl a napokban elhunyt golden retriever, Gyömbér nevét, aki a város és a megye első terápiás kutyájaként végzett több évig úttörő munkát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK