2021.03.05., péntek - Adorján, AdriánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Rajzolj egy bohócot a bohócdoktoroknak!

2016. október 14. péntek, 14:53
Szerző: Bánfi Kati
Az ország legnagyobb bohócrajz gyűjteményét kívánják létrehozni az év végéig. A 20 éves Bohóc Színház kezdeményezte a pályázatot, mellyel majd kórházi gyermekprogramokat fognak népszerűsíteni.

A felhíváshoz 400 zalaegerszegi kisdiák is csatlakozott. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Apáczai Tagkönyvtára kezdeményezte a pályázat helyi megvalósulását. A kiírásban az óvodás és általános iskolások munkáit várták. (Az országos felhívásban felnőttek és közösségek is pályázhatnak.) A felkérésre 400, különböző technikájú alkotás érkezett, melyeket a Könyves Vasárnap alkalmából állítottak ki az intézmény galériájában. Jutalomként Tüsi bohóc kedveskedett műsorral a gyerekeknek a kiállítás megnyitón.

A legtöbb munka az Ady és az Eötvös – iskolákból érkezett, tájékoztattak a könyvtár munkatársai. A városi intézményeken kívül még a csonkahegyháti Gárdonyi Géza és Szegi Suli diákjai is részt vettek a helyi pályázaton, mellyel feltehetőleg a legnagyobb zalaegerszegi bohócrajz gyűjtemény létrehozása már meg is valósult.

A program főszervezője Jasztrab Istvánné, a tagkönyvtár vezetője volt. A kiállítás végén, október 28 után, a gyerekek visszakapják alkotásaikat, melyeket aztán egyénileg küldhetnek be az országos pályázatra.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK