2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Rózsaszín október: kampány a mellrák ellen

2023. október 19. csütörtök, 08:36
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A mellrák elleni küzdelem világnapján (október 1.) kampányt hirdettek zalaegerszegi és környékbeli hölgyeknek. A felkérés lényege, akik a betegség megelőzését fontosnak érzik, vagy maguk, illetve családtagjuk révén érintettek, fotó beküldésével csatlakozzanak a figyelemfelhívó akcióhoz.

Különleges fotókból nyílt kiállítás

A felhívást Balaicz Zoltánné Edit és dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház főigazgatója közösen tették. A fényképeken rózsaszín pólót, vagy rózsaszín szalagot – ez utóbbi a mellrák elleni küzdelem szimbóluma – kértek. Eredetileg fotómontázst terveztek a beérkezett képekből. Viszont olyan nagy volt a részvétel, hogy egy kiállítás rendezésére is módot adott, melynek helyszíne a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda lett.

Balaicz Zoltánné és Gasztonyi Beáta a kiállítás megnyitóján

Október 18-án sajtónyilvános tárlatnyitón számoltak be a kampány sikeréről. Balaicz Zoltánné kisebb statisztikával is szolgált. E szerint több mint 70 fotó érkezett a felhívásra, kollektíváktól, civil szervezektől, sportegyesületektől, iskoláktól, szülői munkaközösségtől, illetve magánszemélyektől. Így összesen 700 fő látható a képeken. Edit hozzátette, sok megható történetet és hálát kifejező üzenetet is csatoltak a fényképek mellé, megerősítve ezzel a szervezőket a kezdeményezés létjogosultságáról. 

Gasztonyi Beáta főigazgató elmondta, szívesen csatlakozott a kórház a kampányhoz, hiszen a hivatásuk része a szűrőprogramok előtérbehelyezése. Hangsúlyozta, az időben felfedezett emlőelváltozás gyógyítható, a szűrésnek ez esetben is kiemelt szerepe van, ez mammográfiás vizsgálatot jelent. A közelmúltban történt kórházi fejlesztések során egy új emlő ultrahanggal és egy mammográfiás készülékkel bővült az intézmény eszközparkja, mely gyorsíthatja a betegellátást. A nevezett fotós akcióhoz pedig a kórház több osztályának kollektívája is csatlakozott. 

Balaicz Zoltánné Edit köszönetét fejezte ki a résztvevőknek és a kiállítás támogatóinak (EFI iroda, Göcseji Nyomda, Keresztury VMK). Összegzésképpen megjegyezte: elérte célját a kampány. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK