2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szellemes élményfutás

2021. november 01. hétfő, 17:54
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K., pP
A természetbeni túra mindig élmény, különösen egy gyönyörű október végi napon, kellemes társasággal, családtagokkal. Mindezt még különösebbé tette, hogy az éjszakai futást és túrát kívánták népszerűsíteni egyedi alkalommal, az október 31-hez kapcsolódó, egyre terjedő, kelta szokások bevonásával.

Rajt a sötétség beálltakor

A program több értelemben véve is „szellemesre” sikerült. A szervező egyesület, a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület hangsúlyozta, teljesen tiszteletben tartják a magyar hagyományt, mely a Mindenszenteket és Halottak Napját tartja becsben, csupán egy nyilvános éjszakai futó- és túra programot kívántak egyedivé tenni.

Mézes Tibor Sólyom

Immár ötödik éve rendeznek a Parkerdőben „HelloWin Race Szia Bajnok!” élményfutást és élménytúrát. Futással, gyaloglással, akár jelmezesen mókázva, egy kicsit egymást ijesztegetve a mécsesekkel és fényvisszaverőkkel helyenként megvilágított és segítő emberekkel támogatott 2,5 vagy 8 kilométeres távon. Bizonyítva ezzel, nem kell, hogy megálljon a futóélet a sötétség beálltával. Mivel mindenki kötelezően zseblámpával vagy fejlámpával rohangált és kereste a tájfutóknak kihelyezett bójákat, vicces látványt nyújtott az erdős-bokros részek között futó fények látványa.

Parkerdei dekoráció a Halloween-i "szellemes" futás alkalmából

Aki hang és egyéb ijesztő effektusokat is bevállalt, annak a hosszabb körön kellett indulni, így a kevésbé bátrák inkább a rövid távnak vágtak neki. Persze furcsa ruhába bújt emberekkel itt is lehetett találkozni. A start/cél hely is egyedi arculatot kapott, mécsessor, világító lufik, fára szerelt égősorok, óriás sütőtök és néhány rémisztőbb díszlet mellett. Melegedni, beszélgetni, élvezni a különös estét máglya, meleg tea, pogácsa mellett lehetett. A leggyorsabbakat díjazták is. A cél teljesült, jól érezték magukat a résztvevők, biztonságosan beértek, egyedi élménnyel gazdagodtak. Köszönhető ez a szervezők közel 30 fős csapatának, és Mézes Tibor Sólyom egyesületi elnöknek, aki tájékoztatta lapunkat az eseményről. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK