2018.04.26., csütörtök - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tavasszal is frissen, vidáman

2017. március 09. csütörtök, 18:08
Szerző: N.N.; Fotó: pP
„Használjunk ki minden napsütéses percet, mert az felüdíti a testünket-lelkünket!” –javasolja Bokor Katalin természetgyógyász, fitoterapeuta. Az egyik hazai televíziós életmód-csatorna háziasszonya szerint a napsütés a Menny ingyenes ajándéka, amely mindenki számára korlátlanul elérhető áldás, ami életet és erőt nyújt a megfáradt, elgyengült szervezetnek.

 A szakember állítja: télen sokat voltunk zárt térben, ezért családilag irány a természet, ahol kellő testmozgást végezhetünk. Ez hozzásegít bennünket a jó vérkeringés fenntartásában. Amíg fűtjük a lakást, érdemes sós, citromfüves vizes oldatot a fűtőtesten párologtatni. A túlfűtött szoba különösen a tüdőbetegeket viseli meg, nekik a legfontosabb sok időt eltölteni a friss, szabad levegőn. A helyes, mély, hasi légzés elsajátítása azért is lényeges, mert e nélkül nem tudjuk fenntartani a vérünk tisztaságát. A mély lélegzetvétel csendesíti az idegeket, felgerjeszti az étvágyat, elősegíti az emésztést, és egészséges, üdítő alvást okoz. A gyerekek köhögését eredményesen mulasztja el a lenmag pakolás. Kerüljük a műszálas, szorító ruhadarabok viselését.

Illusztráció

- A jó idő egyre többeket kicsalogat a természetbe…

- A napfény az anyatermészet egyik legjobb gyógyszere, egyike a legrégebbi fizioterápiás kezeléseknek. A napfény 45 %-ban látható fényből, 50 %-ban infravörös sugárzásból és 5 %-ban ultraibolya sugárzásból áll. Mindhárom sugárzás együttesen érvényesül. A bőrben a barnulással együtt D-vitamin képződik. A vérképző-rendszer serkentése, az izomzat fokozása is elképzelhetetlen napfény nélkül. A szervezet védekező rendszere aktivizálódik, így kevésbé leszünk fogékonyak a fertőző betegségekkel szemben. Napi húsz percet minden nap érdemes napfényben eltölteni, mert akkor, tablettaszedés nélkül is jó lesz a D-vitamin szintünk. A fokozatosság elvét betartva szoktassuk hozzá a testünket a napfény befogadására. A napfény kifakíthatja ugyan a szőnyegeink színét, de egészséges színt fest mindannyiunk arcára. A lakásunk csak akkor lehet egészséges, ha azt minél több oldalról átjárja az éltető napfény. Ha édes és hívogató az otthonunk, varázsoljuk vidámmá a friss levegővel és a napfénnyel. A napfény, a legerősebb létező gyógyító eszközként, növeli a fehérvérsejt-számot, így erősíti az ellenálló képességünket. Véd a kórokozók ellen. Csökkenti a vércukor szintet, illetve a vérnyomást.

- Még mindig kevés folyadékot fogyasztunk?

- Lesújtóak a tapasztalataim. Az emberek töredéke fogyaszt csak elegendő folyadékot naponta. Nem vagyok szomjas! –jön a válasz, pedig az emberi szervezet 65 %-a vízből áll. Az agyunk 70 százaléka, a vérünk 90 százaléka vizet tartalmaz. Sokan szedik a vérhígító gyógyszereket, ahelyett, hogy több folyadékot, és több nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanának. Minimum két és fél liter egészséges folyadékot kellene napjában bevinnünk a szervezetünkbe. Sok ember még egy liter folyadékot sem fogyaszt el egy nap. A vízhiány számlájára sok betegség írható: a kiszáradás, székrekedés, fejfájás, magas -és alacsony vérnyomás, a hajszálerek elhalása, a ropogó ízületek, a légző-hólyagocskák zsugorodása, a vesekövek. Bizonyított tény, hogy a májbetegségek és a megnövekedett koleszterinszint hátterében is állhat dehidratáció. A szervezet, ha nem kap elegendő folyadékot, nem képes tisztítani megfelelő módon tisztítani önmagát. A víz, mint a legjobb szövettisztító folyadék segít a betegségek legyőzésében. A betegség egy belső szenny. E szennyet nem nehéz kimosni tiszta folyadékkal. Életfontosságú szerveink felélénkítése elképzelhetetlen víz nélkül. Életerőd ad az idegrendszernek és rendbe hozza az egész szervezetet. Áldásosak a belsőleges és külsőleges vízterápiák is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK