2023.12.08., péntek - MáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tekerj a Szívedért! Tekerj a Zöldbe! - a Szív világnapján

2023. szeptember 19. kedd, 10:40
ZalaMédia; Fotó: Illusztráció
A Szív világnapja alkalmából közös kerékpározásra várja az érdeklődőket szeptember 23-án a Zalaegerszegi Szív-és Érbeteg Egyesület, az Életet az Éveknek Zalai Szervezete, valamint a Zalai Tekergők Sport-és Túraegyesület.

Ingyenes programok a Szív világnapja alkalmából

Illusztráció

Az eseményre 9 órától lehet regisztrálni a Dísz téren, a menet 10 órakor indul, a végállomás pedig Zalaszentgyörgy, majd onnan visszatekernek a kiinduló állomásra.
A rajtnál a résztvevőket köszönti Balaicz Zoltán polgármester, a rendezvény fővédnöke és dr. Németh Barnabás, a Szív-és Érbeteg Egyesület elnöke. A csapatot Zalaszentgyörgyön Kovács Dezső polgármester is fogadja, majd egy rövid megemlékezésre kerül sor a Szív világnapja alkalmából.

A túra útvonala 30 kilométer, főleg kerékpárúton halad, minimális szintemelkedéssel, így kezdőknek, családosoknak egyaránt ajánlják. A zalaegerszegi Dísz térről kindulva érintik a város közkedvelt kirándulóhelyeit - például a Gébárti-tavat -, majd a Zala-völgyi kerékpárúton haladnak Zalaszentgyörgyig. (Ugyanezen az úton térnek vissza a városba.)

A részvétel ingyenes, a túra végén pedig értékes ajándékot sorsolnak ki a résztvevők között.

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg - olvasható a Zalai Tekergők Facebook oldalán.

A Szív világnapja alkalmából szombaton a PTE Egészségtudományi Karának zalaegerszegi központjában is programokkal várják a közönséget. A témához illő előadásokra, állapotfelmérésekre, masszázsra kerül sor, de a defibrillátor használatát is elsajátíthatják az érdeklődők. A programok 14 órától kezdődnek az egyetemi központban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK