2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Turisztikai börzékről és online marketingről

2020. február 13. csütörtök, 16:56
Szerző: -pet-; Fotó: pP; Tourinform
Idén a Zalaegerszegi Tourinform Iroda is képviseltette magát a Székesfehérvári Utazás Kiállításon. Az országos turisztikai börze immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre. Elsősorban dunántúli idegenforgalmi szervezetek, szálláshelyek mutatkoztak be, de Szegedről és Szolnokról is voltak résztvevők.

Zalaegerszegről Tuboly Andrea, a Tourinform Iroda vezetője, és Tódor Tamás idegenvezető, az iroda munkatársa vett részt a február 8-9-én zajló eseményen. Mint megtudtuk: Zalaegerszeg nevezetességeinek és programjainak népszerűsítése volt a cél, de egy kisebb piackutatást is végeztek a látogatók körében arról, hogy mennyit tudnak a zalai megyeszékhelyről és milyen lehetőségek érdekelnék őket.

Utazás kiállításon járt a Tourinform Iroda

Tuboly Andrea és Tódor Tamás hírét vitte Zalaegerszegnek

Tódor Tamás lapunknak elmondta: a két nap alatt több százan fordultak meg a zalaegerszegi standnál, így volt alkalmuk beszélgetni az emberekkel. A látogatók többségének még mindig a skanzen, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum, a Tv-torony és az AquaCity jut eszébe a városról. Az évről évre bővülő turisztikai kínálatot, és a fesztiváljainkat azonban még kevéssé ismerik. Bár mint kiderült, az Országos Fazekas- és Keramikus Találkozónak már híre ment. Az is jellemző, hogy a turisták többnyire csak egy napot töltenek el városunkban, vagy csupán átutazóban járnak itt.

Az is cél volt – tette hozzá Tuboly Andrea – hogy a többi kulturális helyszín, valamint a város épített örökségének, természeti értékeinek, szórakoztató programjainak és új túraútvonalainak népszerűsítésével arra biztassák a látogatókat, hogy érdemes itt több napot is eltölteni. Azt tapasztalják, ha a turisták a látogatásuk alkalmával tudnak valamilyen városi programhoz, fesztiválhoz kapcsolódni, akkor van rá esély, hogy akár 2-3 napot is eltöltenek itt. Ezért már az éves programkatalógust is magukkal vitték a kiállításra. Az viszont biztos, hogy az olyan újdonságokat, mint a Horhosok útja túraútvonal, az állatsimogató, vagy a gasztronómiai fesztiválok, még reklámozni kell. Talán hamarosan köztudatba kerülnek, és a turisták ezekkel a lehetőségekkel is számolnak a jövőben.

A Zalaegerszegi Tourinform Iroda standjánál egy VR-szemüveg segítségével arra is volt lehetőség, hogy a látogatók tegyenek egy virtuális sétát nálunk. Tódor Tamás azt mesélte, hogy elvitték azt a 3,5 perces kisfilmet, ami a belváros egy részét, a Tv-tornyot, az erdei kerékpárutakat és az AquCityt mutatja be a modern technika segítségével.

A látogatók VR-szemüveg segítségével ismerkedhettek a várossal

És ha már a modern kornál tartunk, az irodavezető szólt az online marketing egyre nagyobb szerepéről is. Mint fogalmazott: ma már elkerülhetetlen, hogy ott legyenek a Facebookon és az Instagarmon, a zalaegerszegturizmus.hu oldal hírlevelére pedig több mint tízezren iratkoztak eddig fel. Ugyanakkor fontos, hogy személyesen is találkozzanak az emberekkel. Volt ugyan egy időszak, amikor azt gondolták, hogy az Utazás kiállítások „lefutóban” vannak (épp az online térnyerés miatt), ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy igenis ki kell menni az emberek közé, mert a személyes beszélgetés még mindig hatékony. Mint ahogy az is, hogy kézbe tudjanak venni turisztikai kiadványokat, színes katalógusokat. Börzékre járni tehát továbbra is érdemes!

A helyi iroda mindezeken túl már készül az idei programjaira. Lassan összeáll például a 2020-as zalaegerszegi tematikus séták menetrendje. Tódor Tamás ezzel kapcsolatban elmondta: február végétől az adventi szezonig tizenkét városi sétát terveznek változatos témákban, rengeteg újdonsággal. Idén száz éves például a ZTE, Zalaegerszeg pedig 135 éve lett rendezett tanácsú város, így ezekről a jeles dátumokról mindenképpen megemlékeznek egy-egy sétával. De a közelmúltban előkerült reformkori dagerrotípia is megihlette az iroda munkatársait…

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK