2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Utcai étkek és Alagút Galéria

2019. június 02. vasárnap, 21:30
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hamburgerdömping és kulturális programok várták egész hétvégén az érdeklődőket a harmadik Street Food Weekenden, mely idén először kiegészült az Art’Z fesztivállal. A Dísz téren és környékén több mint húsz food truck kínálatából választhattak a vásárlók: főleg hamburgerek, steak-szendvicsek és tortilla-lapba tekert finomságok kerültek terítékre.

Közben kulturális programoknak is otthont adott a belváros. Többek között irodalmi műsorok (versfülke és irodalmi flashmob), utcai graffitizés, koncertek, kiállítások, várostörténeti séta és előadások színesítették a forgatagot.

 Street Food Weekend három napon át

Burger-árusok minden mennyiségben

A nyitóeseményre Schiffer Miklós stílusszakértő is ellátogatott – ez utóbbi is jelzi, hogy az idei Street Food Weekend nemcsak a gasztronómiára, hanem a divatra és a stílusra is koncentrált. Sőt a kettő együtt is jelen volt, hiszen Geiger Bianka fooddesigner ételkülönlegességeivel is megismerkedhettek az ínyencek.

Megnyílt az Alagút Galéria

A háromnapos rendezvény alkalmából nyílt meg a Csipke passzázsban az Alagút Galéria, ahol Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás pályázati anyagából látható válogatás. A tárlat az elmúlt öt év amatőr fotóiból ad ízelítőt. Horváth Szilárd fesztiváligazgató, ötletgazda az új galériával kapcsolatban elmondta: már régóta érezte, hogy a Csipke passzázs falaira képek kívánkoznak, így született meg a fotókiállítás gondolata. A fesztivál szervezőinek nevében örül annak, hogy a sajtófotósok befogadták az ötletet, Seres Péter pedig megrendezte a kiállítást. A nyitóeseményen Pezzetta Umberto tartott tárlatvezetést.

A tervek szerint az Alagút Galéria a jövőben állandó jelleggel várja a látogatókat. A kiállított műveket pedig kéthavonta cserélik.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK