2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A jó pizza titka az olasz szakács

2023. január 23. hétfő, 20:21
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Egy páterdombi pizzéria (Pizza Mamma Napoli) lett a 2022-es év legkedveltebb vendéglátóhelye a közönség szavazatai alapján. A nyertesnek járó elismerést ünnepélyes keretek között adták a tulajdonosoknak a helyszínen.

Átadták az Év legkedveltebb vendéglátóhelye díjat

Mint azt Balaicz Zoltán polgármester elmondta: az immár hagyományosnak tekinthető verseny célja a zalaegerszegi éttermek, kávézók és cukrászdák kínálatának értékelése, elismerése, illetve azok szakmai nívójának emelése. A korábbi években, 2005-2010 között a KISOSZ kezdeményezésére, évente több kategóriában is díjazták a város vendéglátóhelyeit. Az éttermeket, kávézókat akkor egy szakmai zsűri járta végig, akik a verseny végén összegezték és értékelték a tapasztalatokat. A verseny ugyan 2010-ben néhány évre megszakadt, ám 2016-ban a Városmarketing Iroda koordinálásával újra meghirdették a gasztronómiai „vetélkedőt”; ezúttal viszont már a digitális kor elvárásainak megfelelően. Vagyis nem a zsűri dönt, hanem maga a közönség: az éttermeket, cukrászdákat látogató vendégek adják le szavazataikat egy erre a célra létrehozott internetes oldalon.

A siker titka Ciro, a szakács (jobbról). Mellette Molnár Lívia, Dobos Tamás és Balaicz Zoltán

A polgármester hozzátette: 2022-ben annyi változás történt, hogy nem egy, hanem két kategóriában hirdették meg a versenyt, így külön lehetett szavazni az éttermekről és külön a cukrászdákról/kávézókról. 2022-ben összesen 2936 szavazat érkezett be, a megmérettetést pedig toronymagasan a páterdombi pizzéria nyerte. Második helyen a Vándor Vigadó végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Galeri Étterem és Söröző csapata állhatott fel.

A nyertesnek járó „Év legkedveltebb vendéglátóhelye 2022” táblát, és a 100 ezer forintos jutalmat a pizzéria tulajdonosai, Dobos Tamás, és Molnár Lívia vették át a polgármestertől. 

A tulajdonosok a polgármestertől vették át az elismerést

Dobos Tamás a díjat megköszönve elárulta: a siker titka az olasz (nápolyi) származású szakácsuk, Ciro Aricó, akivel egyszer Görögországban barátkoztak össze. Később, mikor üzletük megújítására készültek, és szakácsot kerestek, felhívták telefonon, hogy mi lenne, ha Magyarországon dolgozna… Ciro szívesen jött, az utazás és a kaland amúgy sem idegen tőle, hiszen Angliában és Görögországban is dolgozott már. A pizzakészítés mesterségét pedig tulajdonképpen tizenhárom éves kora óta űzi. 

A tulajdonosok köszönik a szakácsuknak, valamint az étterem többi kollégájának a munkát, a vendégeknek pedig a bizalmat és a szavazatokat.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK