Vezető hírek
A jó pizza titka az olasz szakács
Átadták az Év legkedveltebb vendéglátóhelye díjat
Mint azt Balaicz Zoltán polgármester elmondta: az immár hagyományosnak tekinthető verseny célja a zalaegerszegi éttermek, kávézók és cukrászdák kínálatának értékelése, elismerése, illetve azok szakmai nívójának emelése. A korábbi években, 2005-2010 között a KISOSZ kezdeményezésére, évente több kategóriában is díjazták a város vendéglátóhelyeit. Az éttermeket, kávézókat akkor egy szakmai zsűri járta végig, akik a verseny végén összegezték és értékelték a tapasztalatokat. A verseny ugyan 2010-ben néhány évre megszakadt, ám 2016-ban a Városmarketing Iroda koordinálásával újra meghirdették a gasztronómiai „vetélkedőt”; ezúttal viszont már a digitális kor elvárásainak megfelelően. Vagyis nem a zsűri dönt, hanem maga a közönség: az éttermeket, cukrászdákat látogató vendégek adják le szavazataikat egy erre a célra létrehozott internetes oldalon.
A siker titka Ciro, a szakács (jobbról). Mellette Molnár Lívia, Dobos Tamás és Balaicz Zoltán
A polgármester hozzátette: 2022-ben annyi változás történt, hogy nem egy, hanem két kategóriában hirdették meg a versenyt, így külön lehetett szavazni az éttermekről és külön a cukrászdákról/kávézókról. 2022-ben összesen 2936 szavazat érkezett be, a megmérettetést pedig toronymagasan a páterdombi pizzéria nyerte. Második helyen a Vándor Vigadó végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Galeri Étterem és Söröző csapata állhatott fel.
A nyertesnek járó „Év legkedveltebb vendéglátóhelye 2022” táblát, és a 100 ezer forintos jutalmat a pizzéria tulajdonosai, Dobos Tamás, és Molnár Lívia vették át a polgármestertől.
A tulajdonosok a polgármestertől vették át az elismerést
Dobos Tamás a díjat megköszönve elárulta: a siker titka az olasz (nápolyi) származású szakácsuk, Ciro Aricó, akivel egyszer Görögországban barátkoztak össze. Később, mikor üzletük megújítására készültek, és szakácsot kerestek, felhívták telefonon, hogy mi lenne, ha Magyarországon dolgozna… Ciro szívesen jött, az utazás és a kaland amúgy sem idegen tőle, hiszen Angliában és Görögországban is dolgozott már. A pizzakészítés mesterségét pedig tulajdonképpen tizenhárom éves kora óta űzi.
A tulajdonosok köszönik a szakácsuknak, valamint az étterem többi kollégájának a munkát, a vendégeknek pedig a bizalmat és a szavazatokat.
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Áthelyezik a Kosztolányi Dezső utcában az egyik buszmegállótNe váljon adathalász csalás áldozatává!Támogatásban részesült az Andrássy-Szapáry vízimalom és környékeNavracsics: Decentralizáltabb fejlesztéspolitika megvalósítása a célElkészült az új szennyvízrendszerÚtfelújítás és forgalomkorlátozás366 millió forint érkezettPénzügyi vonatkozású kérdés és panasz esetén idén is díjmentesen segít a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat (PNTI)Pályázati felhívás iskolafogászati körzet ellátásáraPályázati felhívás-Ingatlanértékesítés -
rovatunk hírei
Utazók és útonállók a középkorbanA gyalogosoknak is figyelniük kellMúzeumi tárgyak gyertyafénybenFriss lapszám pdf-formátumban30 férőhelyes parkoló épülAz „umcacca-érzés” erkölcstelen voltKészülnek a tavaszi nyitásraJelentősen átalakul a ma ismert világunkA kórház és a város együtt ünnepelHibrid rendszer az oktatásban? top 10
MAGA LESZ A FÉRJEMVidéki „idill”? Zalaegerszegi Magbörze 2023.Múzeumi kerengő I. Életbátorság - Al Ghaoui Hesna előadásaBusójárás az Erzsébet térenÁLL A BÁLA pillangók szabadokCsaládfakutatás30 férőhelyes parkoló épül