Vezető hírek
A jó pizza titka az olasz szakács
Átadták az Év legkedveltebb vendéglátóhelye díjat
Mint azt Balaicz Zoltán polgármester elmondta: az immár hagyományosnak tekinthető verseny célja a zalaegerszegi éttermek, kávézók és cukrászdák kínálatának értékelése, elismerése, illetve azok szakmai nívójának emelése. A korábbi években, 2005-2010 között a KISOSZ kezdeményezésére, évente több kategóriában is díjazták a város vendéglátóhelyeit. Az éttermeket, kávézókat akkor egy szakmai zsűri járta végig, akik a verseny végén összegezték és értékelték a tapasztalatokat. A verseny ugyan 2010-ben néhány évre megszakadt, ám 2016-ban a Városmarketing Iroda koordinálásával újra meghirdették a gasztronómiai „vetélkedőt”; ezúttal viszont már a digitális kor elvárásainak megfelelően. Vagyis nem a zsűri dönt, hanem maga a közönség: az éttermeket, cukrászdákat látogató vendégek adják le szavazataikat egy erre a célra létrehozott internetes oldalon.
A siker titka Ciro, a szakács (jobbról). Mellette Molnár Lívia, Dobos Tamás és Balaicz Zoltán
A polgármester hozzátette: 2022-ben annyi változás történt, hogy nem egy, hanem két kategóriában hirdették meg a versenyt, így külön lehetett szavazni az éttermekről és külön a cukrászdákról/kávézókról. 2022-ben összesen 2936 szavazat érkezett be, a megmérettetést pedig toronymagasan a páterdombi pizzéria nyerte. Második helyen a Vándor Vigadó végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Galeri Étterem és Söröző csapata állhatott fel.
A nyertesnek járó „Év legkedveltebb vendéglátóhelye 2022” táblát, és a 100 ezer forintos jutalmat a pizzéria tulajdonosai, Dobos Tamás, és Molnár Lívia vették át a polgármestertől.
A tulajdonosok a polgármestertől vették át az elismerést
Dobos Tamás a díjat megköszönve elárulta: a siker titka az olasz (nápolyi) származású szakácsuk, Ciro Aricó, akivel egyszer Görögországban barátkoztak össze. Később, mikor üzletük megújítására készültek, és szakácsot kerestek, felhívták telefonon, hogy mi lenne, ha Magyarországon dolgozna… Ciro szívesen jött, az utazás és a kaland amúgy sem idegen tőle, hiszen Angliában és Görögországban is dolgozott már. A pizzakészítés mesterségét pedig tulajdonképpen tizenhárom éves kora óta űzi.
A tulajdonosok köszönik a szakácsuknak, valamint az étterem többi kollégájának a munkát, a vendégeknek pedig a bizalmat és a szavazatokat.
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Építkezések a zalaegerszegi Mező utcábanA zalaegerszegi Mindszentyneum épülete is versenyez az ArchDaily 2025-ös Év Épülete díjáértA friss diplomások legfontosabb igénye a rugalmasság, szabadság és a versenyképes fizetésÖt tipp, hogyan kezelheti sikeresen a pénzügyeitRendkívüli intézkedések Zalában a kiskérődzők pestise miattA múzeumi élet pillanatképeiElsodorta a kerékpárost, majd továbbhajtott Nagyanyáink hímzései a Göcseji TudásközpontbanKarambolozott két jármű BagodbanÉvértékelőt tartott a Zalatriatlon Egyesület -
rovatunk hírei
Évindító sajtótájékoztató és ajándékozás a levéltárbanTakács Ágnes alkotásaiból nyílt emlékkiállítás Drabik és DrabikÚjévi fogadás 2025.Iskolatörténeti kiállítás az AdybanMegnyílt az Egerszegi Advent, felkapcsolták a fényeketFragments a Gönczi GalériábanMegújult a Keresztury HázKARNER 70Pálosok - rendtörténeti kiállítás top 10
Már a jövő évadra készül a Hevesi Sándor SzínházZalaegerszegen is bemutatta könyvét Alföldi RóbertÍgy éltünk a ’80-as években: új kiállításra készül a Göcseji MúzeumIsmét állatkerti minősítést kapott a Csácsi állatotthonÉpítkezések a zalaegerszegi Mező utcábanMérföldkő - művészeti gimnazisták kiállításaNagyanyáink hímzései, falvédői a Göcseji TudásközpontbanLengyelországban jártak a SzéchenyisekRendkívüli intézkedések Zalában a kiskérődzők pestise miattCselló, ahogy ők szeretik