2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A palacsintázó lett az év vendéglátóhelye

2019. január 17. csütörtök, 17:59
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A zalaegerszegi önkormányzat a Városmarketing Irodával közösen 2018-ban is meghirdette az „Év legkedveltebb vendéglátóhelye” versenyt. A megmérettetésen több mint 120 étterem, kávézó és cukrászda vett részt.

A közönségszavazás alapján a nyertes a Fészek Bisztró és Palacsintázó lett, akiknek tulajdonosai – Németh Katalin és férje, Csorba Róbert – a napokban vehették át az elismerést Balaicz Zoltántól. Az eseményen a polgármester elmondta: a verseny nem előzmények nélküli, hiszen 2005-2010 között a KISOSZ koordinálásában már zajlott egy hasonló program. Akkor egy szakmai zsűri látogatta végig évről évre a vendéglátóhelyeket, és többféle szempontot mérlegelve hozták meg a végső döntést.

A verseny ösztönzőleg hathat az éttermekre, kávézókra

Néhány évnyi szünet után a Városmarketing Iroda javaslatára indult újra az „Év legkedveltebb vendéglátóhelye” verseny, ahol – reagálva a kor kihívásaira – immár a közönség dönti el egy internetes szavazást követően, hogy ki legyen a díjazott.

Elhangzott: a 2018-as megmérettetésre összesen 4123 szavazat érkezett. A legtöbb voksot pedig a Fészek kapta.

Németh Kata az elismerést megköszönve elmondta: régóta dolgoznak a vendéglátásban, és némi fővárosi és külföldi kitérő után tértek vissza néhány évvel ezelőtt Zalaegerszegre. Olyan bisztrót szerettek volna, ami kuriózumnak számít a városban, innen jött a családias hangulatú, ám a kor ízlésének megfelelő palacsintázó ötlete.

A verseny első helyezettjének 100 ezer forintos jutalom, valamint egy homlokzatra kihelyezhető tábla jár. A szervezők remélik, hogy az évről évre meghirdetett program minden vendéglátóhelyet arra ösztönöz, hogy a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtsák a vendégeknek, s ne féljenek az újításoktól sem.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK