2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Street Food Weekend változatos menükkel

2022. június 08. szerda, 19:23
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Két év kihagyás után ismét megrendezésre kerül a belváros gasztronómiai fesztiválja, a Street Food Weekend. Június 10-12 között több mint húsz ételt árusító kocsi (food truck) várja az érdeklődőket a Dísz téren.

Ismét megrendezik a gasztronómiai fesztivált

Mint arról a szervezők – Szabó Zoltán, Horváth Szilárd és Simon Tamás – a városháza előtti téren beszámoltak: változatos ételekkel, megújult kínálattal készülnek, ezért új elárusítóautókat hívtak. Az eseményen több zalai food truck is képviselteti magát. A büfék egyszerű, divatos, laktató és kézbe vehető ételekkel várják a közönséget. Többek között hamburger, burrito, lepények, szendvicsek, batyuba csomagolt malachús is része lesz a menüsornak.

Horváth Szilárd hozzátette: csatlakoztak egy országos kezdeményezéshez, így a fesztivál ideje alatt a Kuckó önkéntes programmal partnerségben, vendégül látják a környék gyermekotthonainak lakóit. 

Simon Tamás, Szabó Zoltán, Horváth Szilárd és Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón

A Street Food Weekend idén egy kétnapos zenei fesztivállal is kiegészül. Pénteken egy retró partyra, szombaton pedig egy elektronikus bulira látogathatnak el a szórakozni vágyók a Mimosa elé, ahol több DJ is vendégszerepel. A szabadtéri program miatt péntek este hat órától, vasárnap reggel hat óráig lezárják a Kossuth utca ezen szakaszát.

A gasztro-fesztivál során megválasztják a város kedvenc food truckját is, egy szakmai zsűri, valamint a közönség szavazatai alapján.

A sajtótájékoztatón részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki üdvözölte a Street Food Weekend újbóli megrendezését. Mint fogalmazott: a koronavírus-járvány után az emberek szó szerint ki vannak éhezve az ehhez hasonló összejövetelekre. Reméli, hogy sikerül felidézni a három évvel ezelőtti élményeket és a jó hangulatot. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK