2023.09.28., csütörtök - VencelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

30 éves a Hydrocomp Kft.

2023. június 04. vasárnap, 08:24
Szerző és fotó: Antal Lívia
Harminc éves fennállását ünnepelte a zalaegerszegi Hydrocomp Mélyépítő Kft. munkatársai, partnercégei, a város és a vármegye vezetése körében az Arany Bárány Hotelben. A gazdasági társaság három évtizeddel ezelőtt az 1962-től tevékenykedő Zalaegerszegi Vízgazdálkodási Társulat személyi és technikai állományával kezdte meg a munkát.

Közművek, utak, járdák építésével formálja a város arculatát

Vigh László, Balaicz Zoltán, Dormán László, Barabás Miklós, V. Németh Zsolt és dr. Sifter Rózsa

Változó piaci környezet kísérte az elmúlt harminc évet, amit a 2008-as gazdasági válság, majd a koronavírus-járvány nehezített, befolyásolva a cég gazdálkodását, mondta köszöntőjében Dormán László, a Hydrocomp Mélyépítő Kft. ügyvezető igazgatója. Mint fogalmazott, igyekeztek alkalmazkodni a kihívásokhoz a tekintetben is, hogy a mélyépítésben jellemzően nincsen akkora megrendelés-állomány, amellyel éves árbevételüket előre tudnák tervezni. Minden munkájukat versenytárgyalásokon nyerték el fő- vagy alvállalkozóként; nemcsak Zalában, de más vármegyékben is dolgoztak. Legtöbb feladatuk a közműépítésből adódik, amelynek eredménye csak a megbízható működésben mutatkozik meg. De voltak „látványos” munkáik is, a gébárti, a zalacsányi, a zalalövői és a kustánszegi jóléti tározók, valamint az alsószenterzsébeti és a lukácsházi árvízi tározók létesítése.

Kiemelte, zalaegerszegi cég vezetőjeként a városban végzett munkák a legkedvesebbek számára. Ennek kapcsán felidézte a belváros közmű-rekonstrukcióját, amely a Dísz tér megépítését is magában foglalta. A jelenre rátérve szóba hozta a KEHOP-projektben való részvételüket, amelyben több helyszínen történik meg az ivóvíz- és a szennyvízhálózat korszerűsítése, továbbá a Kosztolányi utca kétirányúsítását. Zalaegerszeg eddigi legnagyobb útépítési beruházásában vállalt feladatukat nagy összhangban végzik a partnercéggel. A föld alatti és föld feletti valamennyi munkájukkal a lakosság életminőségének javítását, valamint a természeti értékek megóvását szolgálták, hangsúlyozta Dormán László.

A Hydrocomp Kft. által végzett kivitelezésekben a tudás, kapcsolati tőke, a szakmai igényesség és az erkölcsi kultúra egyaránt tetten érhető, méltatta a jubiláló cég tevékenységét V. Németh Zsolt víziközmű-ágazatért felelős államtitkár. Vigh László országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy a stabil lábakon álló zalaegerszegi cég 80 főnek ad munkát, megélhetést és egzisztenciát családjaiknak. Az elmúlt harminc évben végzett magas szintű építési tevékenységéért országgyűlési képviselői elismerő oklevelet adott át Dormán Lászlónak.

A jubileum alkalmából Zalaegerszeg közgyűlésének elismerő oklevelét Balaicz Zoltán polgármester nyújtotta át az ügyvezető igazgatónak. A polgármester úgy fogalmazott, a városhoz azon vállalkozások állnak a legközelebb, amelyek magyar tulajdonúak, helyi, zalaegerszegi alapításúak. Ilyen a Hydrocomp Kft. Hangsúlyozta, a cég nemcsak a város gazdasági életében, a város arculatának formálásában tölt be rendkívül fontos szerepet, hanem közösségi életében is: lokálpatriotizmusa megnyilvánul a sport, a kultúra és az egészségügy támogatásában.

A jubileumi ünnepségen hét fő kapott elismerést az elmúlt harminc évben végzett munkájuk köszöneteként, amellyel hozzájárultak a Hydrcomp Kft. sikeres működéséhez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK