2022.05.18., szerda - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

54 milliárd digitalizációra

2017. január 29. vasárnap, 16:30
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
A kormány összesen 54 milliárd forint keretösszegű támogatással segíti a hazai vállalkozások digitalizációját. legyen szó ipari termelésről, kereskedelemről vagy szolgáltató ágazatokról. A pályázatokat március 8-ától lehet beadni.

Az eredetileg tervezett időpontot azért módosították március 8-ra, hogy legyen elegendő idő a felkészülésre, és hogy minél nagyobb számú vállalkozás élhessen a lehetőséggel – tette hozzá Kara Ákos zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.   

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára kifejtette: a jövő a digitalizáció, ezért a kormány 54 milliárd forintos keretösszeggel három pályázati kategóriát hirdet meg. A pályázatok standard elbírálásúak, így a követelmények megfelelése mellett a beérkezési sorrend is számít.

Vállalkozások figyelem: Március 8-tól adhatók be a pályázatok

Közülük a legnagyobb a mintegy 40 milliárd forintos keretű, ami a vállalatok infokommunikációs és mobilfejlesztéseire, valamint felhőalapú online üzleti szolgáltatásaik terjesztésére szolgál. A kiíráson mintegy négyezer vállalkozás nyerhet 40 százalékban vissza nem térítendő forrást, egy és 24 millió forint között. Továbbá 55 százalékban kedvezményes, egy százalékos kamatozású kölcsönt vehetnek fel. Az agrárágazat kivételével bármely szektorban tevékenykedő hazai kis- és középvállalkozás pályázhat, amely a közép-magyarországi régión kívül működik.

Kifejezetten az infokommunikációs ágazatban tevékenykedő mikro,- kis- és középvállalkozásoknak írták ki a mintegy 10 milliárd forintos keretösszegű pályázatot. Ezen nagyjából 200 vállalkozás nyerhet előállított termékeik és szolgáltatásaik nemzetközi piacra juttatásához 2 és 40 millió forint közötti vissza nem térítendő forrást, valamint 50 százaléknyi kedvezményes kölcsön lehetőségét.

A harmadik pályázat az üzleti felhőszolgáltató központok létrehozását és bővítését szolgálja 4,5 milliárd forintos keretösszeggel. Ebből 20 cég kaphat támogatást 17,5 és 175 millió forint között, valamint ugyancsak kedvezményes kölcsönt.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere reményét fejezte ki, hogy minél több zalai vállalkozás él a lehetőséggel. Közölte, a város a TOP-programból több száz millió forintot kíván fordítani digitalizációs fejlesztésekre. Az önvezető járművek tesztelésére is alkalmas járműipari tesztpálya a kutatásfejlesztés és az innováció terén egyaránt jelentős infokommunikációs fejlesztéseket igényel majd, melynek érdekében együtt kívánnak működni az államtitkársággal. A 40 milliárdos beruházás alapkövét májusban teszik le.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK