2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felavatták a Willis Hotelt

2020. szeptember 18. péntek, 21:12
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az egykori Balaton szálló felújítását követően pénteken átadták a zalaegerszegi városközpont új négycsillagos szállodáját, a Willis Hotelt. A hatvannégy szobás, étteremmel, konferenciateremmel és wellness-részleggel ellátott komplexum üzleti vendégekre és turistákra egyaránt számít.

 Turistákat és üzletembereket is vár a szálloda

Két évig tartott a felújítás

Mint azt a szállodaavatón Balaicz Zoltán polgármester felidézte: a Balaton Szálló 1981-ben nyitotta meg kapuit. Az épület Baránka József tervei alapján készült (akinek a mostani átalakításban is volt szerepe). 2000-ben konferenciateremmel, 2004-ben pedig a Semira Day Spa fürdővel bővült a hotel.

A 2008-as világgazdasági válság hatására azonban 2010-ben bezárt. Sokáig elhagyatottan állt a város szívében, míg 2017-ben egy kínai befektetőcsoport azzal kereste meg a városvezetést, hogy szívesen hasznosítanák az épületet, mégpedig eredeti funkciójának megfelelően. A felújítási munkálatok két éve kezdődtek el, s bár szerették volna már tavasszal felavatni, a járvány miatt erre csak most kerülhetett sor.

Több szinten, négyféle szobatípus várja a vendégeket

Az eseményen felszólalt Vigh László országgyűlési képviselő, és Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes is. Az államtitkár elmondta: a turizmus a koronavírus-járvány előtt az egyik legsikeresebb ágazat volt. Talán furcsának tűnik, hogy a jelen helyzetben szállodát nyitnak, ám a gazdaságnak működnie kell, munkahelyekre szükség van és a turizmus, kereskedelmi élet sem állhat le. Bíznak benne, hogy a most átadott elegáns épület vonzza majd mind a turistákat, mind pedig az üzletembereket. Hiszen például konferenciák, találkozók lebonyolítására alkalmas terem is található itt.

Középen Schanda Tamás és Wei WeiQiang

A szálloda igazgatója, Wei WeiQiang az avatási ceremónián úgy fogalmazott: megtisztelő, hogy ő lehet a hotel első vezetője, és hogy Zalaegerszegen kezdheti pályafutását. Reméli, hogy munkájuk révén egy új színfolttal gazdagodik a város. Az első vendégeket október 1-től várják.
 

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK