2024.04.17., szerda - RudolfZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felavatták az EuropTec új gyártócsarnokát

2017. május 06. szombat, 17:42
Szerző és fotó: Antal Lívia
Új 1600 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővült az EuropTec Kft., amit a tulajdonos Glas Trösch svájci cégcsoport 710 millió forintos beruházással épített meg. Az orvosi műszerekhez, implantátumokhoz, diagnosztikai és labortechnikai eszközökhöz műanyag alkatrészeket gyártó cég fejlesztéséhez Zalaegerszeg önkormányzata útfelújítással járult hozzá.

Az új csarnok átadását történelmi jelentőségűnek nevezte Marcel Käser, az EuropTec Kft. ügyvezetője, aki elsőként köszöntötte a megjelenteket. Mint fogalmazott, az építkezés egy éve nagy terhet rótt a munkatársakra, de ennek ellenére sikerült megfelelniük megrendelőik elvárásainak. A beruházást a termelés valamint piaci részesedésük bővítése érdekében hajtották végre.

Belső Gábor, az EuropTec Kft. ügyvezetője az 1991-ben alapított céget mutatta be. Az első gyártócsarnokot 1995-ben építették meg, a másodikat 2004-ben, harmadikat pedig most adhatják át, amellyel a 95 jelenlegi dolgozó mellett további 65 főnek adhatnak munkát.

Fabian Zwick, a Glas Trösch cégcsoport igazgatósági tagja köszönetét fejezte ki beruházásban közreműködőknek. Elmondta, a zalaegerszegi mellett még négy üzemet működtetnek Lengyelországban, Németországban és Franciaországban, ötezer munkatárssal. A cégcsoport az építőipar és a járműipar számára gyárt speciális üvegeket, valamint műanyag alkatrészeket ipari, orvostechnikai felhasználásra, melyeket Európában, az Egyesült Államokban, valamint a Közel-Keleten értékesít.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára úgy fogalmazott, zalaegerszegi cég beruházása azt mutatja, hogy Magyarországon az ipari növekedésnek még komoly tartalékai vannak, ahol a világ vezető vállalatai megtalálják számításaikat. A magyar gazdaság eredményei, a kormány támogató gazdaságpolitikája olyan stabil alapot teremt, melyre a hazánkban tevékenykedő külföldi vállalkozások is építhetik sikereiket. Ezt alátámasztja, hogy idén négy százalékos GDP-növekedéssel számolhatnak. Az ipari termelés 10 százalékkal nőtt márciusban, az első negyedévben pedig 7,5 százalékos bővülést mutat.

A zalaegerszegi csarnokavatás a külföldi befektetők bizalmát jelzi, egyúttal azt mutatja, hogy a két ország közötti gazdasági kapcsolatok örvendetesen fejlődnek, hangsúlyozta Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról beszélt, hogy az önkormányzattal a kezdetek óta szoros együttműködést folytató EuropTec Kft. beruházását a telephelyhez vezető útszakasz kiszélesítésével segítették. Erre közel 17 millió forintot fordítottak. A polgármester jelezte azt is, hogy a jelentős vállalati fejlesztéseknek köszönhetően több ezer munkahely jött létre a városban az elmúlt években. Ma már inkább a munkaerőhiány jelent gondot, a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával ezért szeretnék újra megnyitni a volt ZÁÉV munkásszállót.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK