2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Forradalmasítja a marketinget a mesterséges intelligencia

2023. november 08. szerda, 13:54
ZalaMedia
A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Europe Direct Zala szervezésében Wolf Gábor, a Marketing Commando alapítója, marketing tanácsadó tartott előadást kedden a Pannon Egyetem Zalaegerszegi egyetemi Központjában. A „Forradalmasítsd a marketingedet az A.I. erejével” című előadására szinte megtelt az Infocentrum Nagyelőadója.

A téma aktuális, hiszen az A.I. lassan beleivódik a cégek, szolgáltatók napi marketingjébe. Hogy ez miként történik, erre próbált választ adni a hallgatóságnak Wolf Gábor.

- Az utóbbi pár hónapban volt alkalmam kísérletezni vele. Érdekes, hogy régen arra számítottunk, hogy majd a szoftverek, a mesterséges intelligencia, az ismétlődő munkákat fogja kivenni a kezünkből, de helyette pont olyan kreatív, mint egy marketinges, és ezért a teljes stratégiát a piackutatástól kezdve a social media tartalomkészítésen át a reklámanyagok elkészítéséig, fotók készítésére is használható. Olyan sok területen segít, hogy egyrészt a költséget is tudja drasztikusan csökkenteni, de ami talán még fontosabb, százszorosan hatékonyabbá teszi a marketingeseket, tehát akinek eddig egy nap volt megírnia egy posztot, az most egy nap alatt megír százat. 

Wolf Gábor már az előadás elején rávilágított a mesterséges intelligencia legnagyobb előnyére, miszerint hosszú távon biztos, hogy kevesebb marketingre lesz szükség. Viszont rövidtávon az A.I. nem elveszi a marketingesek munkáját, hanem az A.I-t használó marketingesek veszik el az A.I-t nem használó marketingeseknek a munkáját.


 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK