2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gasztro-verseny a városban

2016. szeptember 21. szerda, 14:26
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Több évnyi kihagyás után a város önkormányzata ismét versenyre hívta a helyi vendéglátóhelyeket. Ezúttal azonban nem szakmai zsűri, hanem a közönség dönthetett arról, hogy melyik étterem vagy kávéház „az év legkedveltebb vendéglátóhelye” Zalaegerszegen.

A versenyt – mely leginkább egy lokálpatrióta játék volt az idén – a Facebook közösségi oldalon, illetve lapunk hasábjain hirdették meg.  Szavazni pedig online is, és a ZalaEgerszeG újságból kivágott szavazólappal is lehetett; ezúttal csak egy kategóriában.

Balaicz Zoltán polgármester a díjátadón elmondta: nagy volt a verseny, hiszen összesen több mint 3000 voks érkezett. Ebből is látszik, hogy a zalaegerszegieket érdekli, hogy milyen vendéglátóhelyek vannak a városban.

Terra Incognita-Zsupanek Miklós

Díjazták az év legkedveltebb vendéglátóhelyét

A szavazás győztese a Terra Incognita Étterem és Kávéház lett – itt rendezték meg a sajtótájékoztatóval egybekötött hivatalos díjátadó ünnepséget is. A verseny második helyezettje a Díszpinty Gasztro Bár, a harmadik pedig a Zalaco Bisztró lett.

A polgármester a ceremónián felelevenítette a játék történetét is. Elhangzott: „az év vendéglátóhelye” gasztronómiai versenyt 2005-2010 között hirdette meg a város akkori vezetése, évi egy alkalommal, két kategóriában (étterem, kávéház/cukrászda). Háromtagú zsűri járta inkognitóban azokat a vendéglátóhelyeket, melyek neveztek a versenyre. Később a szakértő ítészek mellett a közönség is szavazhatott.

Balaicz Zoltán szerint azóta változtak az idők, és új, innovatív, modern éttermek, kávézók nyíltak a városban. Ezért is tűnt jó ötletnek a verseny újjáélesztése, illetve újraértelmezése. Idén – alkalmazkodva a megváltozott kommunikációs és társadalmi szokásokhoz – inkább a közösségi médiára koncentráltak; ezért főleg a Facebook közönségét szólították meg. A fiatalokat is játékra invitálták: külön ajándékban részesültek azok, akik a legszellemesebb, legötletesebb fotót, vagy szelfit posztolták ki a kedvenc vendéglátóhelyükről. Bár – mint azt a polgármester elárulta – a megmérettetés ezen részére egyelőre kevesen mozdultak rá. Reméli, hogy a következő évben több fiatalt sikerül megszólítani, és bevonni a játékba.

Az „év legkedveltebb vendéglátóhelye” versenyhez egy kisfilm is készült Horváth Szilárd jóvoltából, mely a helyi gasztronómiát és a jellegzetes göcseji ételeket népszerűsíti.

Az idei díjat pedig a Terra Incognita Étterem és családi vállalkozás két képviselője, Zsupanek Miklós, és ifjabb Zsupanek Miklós (képünkön) vehette át a polgármestertől.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK