2024.05.25., szombat - OrbánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hatékonyságnövelő fejlesztés

2022. szeptember 27. kedd, 20:37
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Egy KEHOP pályázatnak köszönhetően a következő egy évben több helyszínen megújul a város ivóvíz- és szennyvízhálózata. A „Zalaegerszeg közigazgatási területén ivóvízhasználatok és szennyvízhasználatok hatékonyságnövelő fejlesztése” című projekt nyitórendezvényére a Korona Szalonban került sor.

Megújul az ivóvíz-és szennyvízhálózat

Az önkormányzat és a Zalavíz Zrt. évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minőségi ivóvízzel és hatékony szennyvízelvezetéssel lássa el a lakosságot – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Hozzátette: új tervek mindig vannak, ilyen például az északi vízbázis kiépítése. Ám ez a jövő. A jelen pedig az, hogy mintegy 1,7 milliárd forintból 14-14 helyszínen fejlesztik az ivóvíz- és a szennyvízhálózatot. A beruházás költségeit túlnyomórészt uniós forrás fedezi, ám az önkormányzat is hozzájárult 502 millió forinttal.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta: a projekt címében szereplő hatékonyságnövelés szónak az energiaválság idején különösen nagy jelentősége van. A hálózati rendszerek sok helyen elöregedtek, fejlesztésre szorulnak, sok helyen okoz problémát a szennyvíz elvezetése; 40-50 éve kiépített rendszerek felújításáról van szó. Cél, hogy a hálózatok üzem- és ellátásbiztonsága megvalósuljon.

A pályázat részleteiről Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója számolt be. Többek között elmondta: összesen 54 ezer főt érint a 28 helyszínen kezdődő rekonstrukciós munka. Bíznak benne, hogy az átalakítással egy hatékony, és a mostaninál energiatakarékosabb rendszer működik majd, és nem lesz gond az ellátással sem.

A víz- és szennyvízhálózat felújítása miatt a közlekedésben biztos lesznek kisebb fennakadások a következő hónapokban, ezért a lakosság türelmét kérik. A munkálatok várhatóan jövő év novemberéig tartanak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK