2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Innovatív vagyonvédelem és kultúratámogatás

2021. február 07. vasárnap, 18:27
Szerző: Pánczél Petra(Szponzorált tartalom)
A vagyonvédelemmel foglalkozó Patent Security Zalaegerszeg jelenlegi formájában 2018 óta működik a városban. A győri központtal rendelkező cégcsoport ennél régebbi múltra tekint vissza, és több dunántúli nagyvárosban is jelen vannak. A szakmai munka mellett a kultúra- és a sportélet támogatása is kiemelten fontos a cég és a helyi igazgatóságok számra.

Kultúra Mecénása-díj a Patent Security Zalaegerszegnek

A Patent Security Zalaegerszeg idén elnyerte a város által adományozott Kultúra Mecénása díjat. Ennek apropóján beszélgettünk fejlesztésekről és tervekről a zalaegerszegi igazgatóság vezetőjével, Kemes Zsuzsannával.

- Elsődleges tevékenységi körünk a távfelügyelet, melyet az egész megyében, sőt regionális szinten is ellátunk. Ezenkívül teljes körű technikai szolgáltatást is biztosítunk partnereinknek, legyen szó riasztó-, kamera- vagy beléptetőrendszerekről. De vannak olyan területek is, ahol élőerős őrzést biztosítunk ügyfeleinknek.

Kemes Zsuzsanna

Hozzátette: Ma már modern, kutatás-fejlesztéssel megtámogatott, informatikai és számítástechnikai területek bevonásával történő feladatellátásról van szó. Az igazgató szerint a jövő a biztonság és vagyonvédelem terén is az innovációban rejlik. Az újdonságokra nemcsak a vállalkozások (gyárak, üzemek) részéről van kereslet. Az okosotthonok terjedésével egyre több magánszemély érdeklődik és igényli a telefonos applikációról vezérelhető riasztórendszereket. Ezeknek a rendszereknek a legfőbb előnye, hogy a telepítésük nem igényel vezetékelést, fúrást, faragást.  

- A legfőbb cél természetesen mindig a megelőzés, vagyis a prevenció. Azzal, hogy jelen vagyunk a város életében – szorosan együttműködve a rendőrhatósággal – célunk a lakosság biztonságérzetének növelése. A cégcsoport ugyanakkor azt is fontosnak tartja, hogy valamit vissza is adjon annak a közösségnek, melyben tevékenykedik. Ezért is támogatjuk már kezdetektől a sportot és a kultúrát – tette hozzá.

A Patent Security Zalaegerszeg több éve aktív támogatója a Hevesi Sándor Színháznak. Úgy érzik, hogy a szakmai munka után szükség van tartalmas, elgondolkodtató kikapcsolódásra. Munkatársaiknak bérletet vásároltak, de egy-egy nyári színházi előadást is szívesen látogattak meg. A 2020/21-es évadban viszont vállalták, hogy az Elnémult harangok fő támogatói lesznek. Bíznak benne, hogy a pandémia után telt házas előadásokra kerül sor, hiszen mindenki várja már az újrakezdést.

- A színházon kívül a Griff Bábszínházat és a Keresztury VMK rendezvényeit is támogattuk már jónéhány alkalommal. A város klímavédelmi stratégiájához csatlakozva pedig a kaszaházi fennsík területén, a Panoráma téren harminc, különböző időpontban virágzó fát ültettünk. Itt egy szabadidőparkot is létrehoz a város. Reméljük, hogy a tavasz végén sor kerülhet a liget átadására. Annál is inkább, mert ez az akció kapcsolódott a cégcsoportunk tavalyi, 30. születésnapjához. Sajnos a járvány miatt elmaradtak a médianyilvános átadási és születésnapi rendezvények. Idén viszont különféle kulturális-, sport és családi programokkal szeretnénk megünnepelni az évfordulót.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK