2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szakmai nap és továbbképzés

2023. február 23. csütörtök, 12:19
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megtartotta hagyományos évindító szakmai rendezvényét a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Zala Vármegyei Szervezete február elején. A zalaegerszegi Keresztury Dezső VMK adott helyt az eseménynek, amely nagy érdeklődésnek örvendett a zalai növényorvosok körében.

Kabai Gábor, MNMNK Zala megyei szervezet titkára, országos küldött, Simonfalvi Elemér országos küldött, Gaál Orsolya, a Zala megyei szervezet alelnöke, országos küldött,
Dr. Varga Zsolt, a Zala megyei szervezet elnöke, országos küldött és Kiss Balázs, a Zala megyei szervezet oktatási bizottságának elnöke


A kétnapos szakmai nap tematikája az volt, hogy csak a növényvédőszer-, műtrágya-, lombtrágya- és kondicionálókat gyártókat, egyszóval a mezőgazdasági inputban és technológiákban érdekelt gyártókat és forgalmazókat hívtunk meg előadóként, mondta Dr. Varga Zsolt, a Zala vármegyei szervezet elnöke. A tagság kérése is ez volt, miután tavaly november 28-a és december 2-a között megtartottuk a növényvédelmi szakemberek engedélyeinek meghosszabbítását szolgáló 40 órás továbbképzést. Ez egy teljesen szakmai rendezvénysorozat volt, amelyen a gyártók nem vettek részt. A február elejei kétnapos szakmai napot is nagy érdeklődés kísérte. Egy-egy napon 60-70 fő kísérte figyelemmel a növényvédőszer- és vetőmag-kínálatról valamint a technológiai ajánlásokról szóló előadásokat. A rendezvényt bejelentettük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához akkreditációra, így egy-egy napon két-két, öszszesen négy kreditpontot kaphattak a NAK-nál regisztrált szaktanácsadók.

Tavaly megtartottuk a 40 órás szakmérnök-továbbképzést, amellyel zártuk az évet. Idén februárban folytattuk a képzések szervezését. Elsőként a „zöld könyvek” meghosszabbítását szolgáló 8 órás növényvédelmi továbbképzéseinket rendeztük meg Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Gyenes-diáson, összesen 310 fő részvétele mellett. A „zöld könyvek” megszerzését szolgáló 80 órás növényvédelmi továbbképzésünkre a túljelentkezés miatt két alkalommal kerítettünk sort. Az első tanfolyam február 22-én vizsgával fejeződött be, a másik pedig március 16-án zárul. Mindkét tanfolyam esetében a II-es forgalmi kategóriájú növényvédő szerek kereskedelmére és vásárlására, valamint az I-es kategóriájú készítmények felhasználására feljogosító igazolványokat szerezhetik meg a hallgatók.

A továbbképzések és szakmai napok év végi és éveleji megszervezésével valóban mozgalmas időszakon vagyunk túl. Márciusban tartjuk meg szervezetünk éves közgyűlését, amelyen döntünk az éves sportnap megrendezéséről is. Örömünkre szolgál, hogy nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát. Ezt igazolta vissza a tavalyi sportnap és futballkupa, amely országosra sikeredett, hiszen tizenegy vármegyei szervezet képviseltette magát. Ha a közgyűlés megszavazza az idei sportnapot, akkor augusztus utolsó péntekjén tart-juk meg a szokott helyszínen, a MATE keszthelyi Georgikon Campusának sporttelepén.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK