2020.04.04., szombat - Izidor Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tágasabb irodaház, Cafe Frei és új társasház épül

2018. január 31. szerda, 18:36
XX
Kiemelkedő városfejlesztési és gazdaságfejlesztő tevékenysége elismeréseképpen a közelmúltban Zalaegerszeg Innovációs Díjában részesült a Windoor Design Kft. Az immár 15 éves múltra visszatekintő cég, egy kis magánvállalkozásból nőtte ki magát a régió egyik meghatározó, sőt piacvezető üzletévé.

Péntek Károly ügyvezető azt mondja, hogy szépen lassan növekedett a kft. egy komplex vállalkozássá. Először fa-, műanyag- és alumínium nyílászárók, redőnyök, reluxák forgalmazásával foglalkoztak, majd fokozatosan bővült a profil. Ma már nemcsak hazai hanem külföldi gyártók nyílászáróiból választhatnak a partnerek. A cég előnye, hogy saját nagy létszámú beépítő és kivitelező csapattal is rendelkezik. A vállalat sok újdonsággal készül 2018-ban is.

 Nagyberuházások a Windoornál - Innováció és vevőközpontúság

Új irodaház létesül a Rákóczi-Arany János utca sarkán, melynek földszintjén nyílik meg a Cafe Frei

- A cég kezdeti fejlődéséhez lengyelországi kapcsolatok is hozzájárultak – idézi fel az elmúlt 15 év legfontosabb pillanatait az ügyvezető. Tulajdonképpen ezek a partnercégek adtak lendületet a 2000-es évek első felében. Volt, hogy heteket töltöttem el a fontosabb lengyel ablakgyáraknál, tanulmányozva a technológiát és a kínálatot. Közben szakmai és baráti kapcsolatokra egyaránt szert tettem. Akkoriban Lengyelországból még senki nem szállított ablakokat Magyarországra. Ráadásul ezek nagyon jó minőségű, és kedvező áru termékek voltak, gyors szállítási idővel. Ez üzleti előnyt jelentett a hazai versenytársakkal szemben. Ezek a lengyel cégek a mai napig a legfőbb beszállítói a Windoornak.

Péntek Károly azt mondja, az évek során egy dunántúli hálózatot is kiépítettek; a lengyel ablakokat viszonteladókhoz is eljuttatják. A cégcsoport szaküzletei már nemcsak a zalai megyeszékhelyen, hanem Budapesten és Győrött is várják a partnereket. A vállalkozás 2011-ben Szlovénia felé is nyitott, hiszen első külföldi bemutatótermük ebben az országban található. De a beltéri ajtókat is szlovén partnerektől vásárolják.

Péntek Károly és Péntek-Takács Alexandra a díjátadón

- A sikerek mindig további lépésekre, fejlesztésekre motiválnak minket. A folyamatos innovációnak hála, kinőttük a jelenlegi bemutatótermünket. Tavasszal új helyre – a Rákóczi-Arany János utca sarkán álló, egykori ÉDÁSZ székházba – költözünk át. Az összesen 1200 négyzetméteres, három szintes épület jelenleg felújítás alatt áll. Már évekkel ezelőtt láttam, hogy ebből az elhanyagolt házból egy impozáns, modern épületet lehet varázsolni. Mindenképpen szerettem volna a céget saját ingatlanba költöztetni, örülök, hogy néhány hónap múlva birtokba vehetjük az új helyet.

A tervek szerint a sarokház első és második emeletén a Windoor irodái és nagyméretű bemutatóterme kerül kialakításra. Ez utóbbi bővítésére azért is szükség van, mert az eddig megszokott termékeken túl, többféle anyagból készült nyílászárókat és laminált padlókat is forgalmaznak majd. Az ügyvezető azt tapasztalta az elmúlt időszakban, hogy nagyon sokan keresnek a beltéri ajtók színéhez illő padlót, így ezzel az újítással szeretnék a vásárlói igényeket jobban kielégíteni. A Windoor filozófiájának amúgy is egyik kulcseleme a vevőorientált értékesítés. Ráadásul ma már az ajtók és ablakok terén sokkal bővebb a választék, mint 5-10 évvel ezelőtt, amikor szinte csak egy-két színből lehetett választani. A vásárlók pedig örülnek, ha a terméket nemcsak képeken, hanem a valóságban is látják. Mindehhez nagyobb térre van szükség.

Az új hely további meglepetésekkel is szolgál: földszintjén nyílik meg ugyanis Frei Tamás népszerű kávéházláncának zalaegerszegi üzlete, a Cafe Frei; Rákóczi útra néző terasszal. A másik szárnyban pedig egy kozmetika/masszázsszalon kap helyet.

- Mindezek mellett belekezdtünk egy nagy vállalkozásba is. Saját beruházásban szeretnénk egy közel 50 lakásos társasházat építeni a Jákum utca – Munkácsy utca által határolt területen. Ez a város egyik megújuló övezete, nem messze a piactól. Bízom benne, hogy sokaknak tetszik majd az új társasház. Reményeink szerint 2018 végére elkészül a beruházás első (Jákum utcai) üteme, ami azt jelenti, hogy átadásra kerülhet az első kilenc lakás.

Több ütemben, új társasház épül a Munkácsy és Jákum utcák által határolt területen

Hogy ennyi fejlesztést és modernizációt követően mit szólt a Windoor csapata a nemrégiben kapott Innovációs díjhoz? Péntek Károly azt mondja, igazi meglepetés volt! Annál is inkább, mert karácsony előtt pár nappal érkezett meg a polgármester tájékoztató levele a közgyűlési döntésről. Az ügyvezető úgy érzi, hogy az elismerés nemcsak az ő érdeme, hanem mindenkié, aki a cégnél dolgozik. Sőt, a családtagjaiknak is köszönet jár, hiszen nem egy klasszikus „8-tól 4-ig” munkahelyről van szó. Sokszor késő estig dolgozik a csapat, ezért mindenki türelmére szükség van. A feladatok precíz elvégzéséhez pedig nélkülözhetetlen a nyugodt családi háttér.

A díj további inspirációt ad nemcsak az építőiparban, hanem a helyi közösségi életben végzett munkához is. Saját projektjeiken, fejlesztéseiken túl, ugyanis évek óta támogatják a város sportéletét, de több kulturális rendezvényt is szponzorálnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK