2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tőzsdére tart a Zalaco Zrt.

2019. november 07. csütörtök, 17:32
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Londoni Értéktőzsde ezer inspiráló vállalatai közé sorolták a zalaegerszegi Zalaco Zrt.-t, amelyről, mint ígéretes magyar cégről a BÉT50, a Budapesti Értéktőzsde idei kiadványa is cikkezett – közölte az ország egyik legnagyobb sütőipari vállalatának tulajdonos vezérigazgatója.

A sütőipari vállalat fejlesztési és oktatási centrum létesítését is tervezi

Vigh László, Berta László, Balaicz Zoltán

Berta László azt hangsúlyozta, mindez megerősítette bennünk azt a gondolatot, hogy ezen az úton kell járniuk a jövőben. Mint fogalmazott, a versenyre képes vállalatoknak legjobb hely a tőzsde, amely lehetőséget ad arra is, hogy a ma még családi vállalkozás professzionális irányítással működjön tovább. A társaság célja, hogy fagyasztott termékeivel közép-európai piacokat is elérjen, és ott esetlegesen üzleteket is nyisson. A tőzsdére lépés további indoka a tőkebevonás. Meglátása szerint 3-6 milliárd forintot hozna a 2022-23-ra várható tőzsdei bevonulás, ami minden fejlesztési terv megvalósításához fedezetet nyújtana. A vállalat 2020-ban fennállásának 70. évébe lép. A vezérigazgató jelezte, hogy a jubileumot rendezvénysorozattal kívánják megünnepelni, melyben a város közreműködésére is számítanak. Mint mondta, a Zalaco hosszú távon képzeli el működését, amit a létrehozandó és bárki által látogatható fejlesztési és oktatási centrum is szolgál majd.

A Zalaco idén várhatóan eléri a 10 milliárdos árbevételt, ami kapcsolt vállalkozásaival együtt 12 milliárd forint lesz. A közelmúltban átadott legújabb üzemében jövő márciusban kezdődhet meg a fagyasztott termékek gyártása, ami önmagában további mintegy 6 milliárd forintos árbevételt hoz majd évente. A cégcsoport jelenleg 960 munkavállalót foglalkoztat, és több mint 70 saját szaküzletet működtet főként a Dunántúlon.

Illusztráció

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere úgy jellemezte a Zalacót, hogy ízig-vérig zalai, zalaegerszegi cég, melynek termékei messzire viszik, mind a megye, mind a megyeszékhely jó hírét. Gratulált a tervekhez, közte az oktatási centrum létesítésének szándékához, ami tökéletesen illeszkedik a város jövőről alkotott elképzeléséhez.

Vigh László országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik az egészséges élelmiszerekre, amelyek előállításában a Zalaco élen jár. A családi vállalkozás arra is minta, hogy hová lehet eljutni kemény, szisztematikus, előre tervezett munkával.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK