2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A térség mezőgazdasági vállalkozásait szolgálja ki

2020. július 06. hétfő, 13:29
Szerző és fotó: Antal Lívia
Átadták a Gépalk Gépalkatrészgyártó Kft. 350 négyzetméteres alapterületű, új raktáráruházát a zalalövői ipari parkban. A mezőgazdasági gép- és alkatrészgyártásával foglalkozó családi vállalkozás számára egy hiteltermékkel kombinált pályázat tette lehetővé a régóta tervezett beruházást.

Új raktáráruházat létesített a Gépalk Kft. Zalalövőn

Az ünnepségen Csáki Tamás ügyvezető ismertette a beruházást. Elöljáróban elmondta, hogy a salomvári székhelyű céget szülei, Csáki István és Csákiné Andor Ilona alapították 1990-ben. 1993-ban tulajdonrészt szereztek a zalalövői Villhő Kft.-ben, majd nem sokkal ezután megnyitották első mezőgazdasági szaküzletüket a városban. 2001-ben területet vásároltak az ipari parkban, hogy a kisbolt árukészletét egy jóval nagyobb és modernebb üzletbe költöztessék. Infrastrukturális fejlesztéseket támogató pályázati kiírás nem volt, így az új üzlet első tervei csak 2008-ra készültek el. A gazdasági világválság miatt újabb évek teltek el nehézségekkel.

2016-ban Pintér Antal, a város akkori polgármestere segítségével felvették a kapcsolatot a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt.-vel a pályázat elkészítése érdekében. A 2017. február végén adták be a GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében a pályázatot, melynek kedvező elbírásáról 2018 januárjában értesültek. A 90 millió forintos beruházáshoz 25,1 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, illetve 50 millió forintot kaptak hitelkonstrukcióban. A többi önerő. Az új zalalövői raktáráruház mostanra épült fel. Július 4-i átadása előtt felkészültek a nyitásra. Kétdimenziós polcrendszerre tárolták be az eladásra váró alkatrészeket, amelyeket feltöltöttek az informatikai nyilvántartó és számlázó szoftverükbe. Mint mondta, minőségi termékek széles kínálatával állnak rendekezésre vásárlóik számára.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt hangsúlyozta, a Gépalk Kft. 30 éves története igazi példa arra, hogyan kell felépíteni és működtetni egy családi vállalkozást kőkemény, szisztematikus munkával. Nagyon sok ilyen magyar tulajdonú cégre van szükség, hogy az ország és a megye sikeres legyen. Beszélt arról is, július 3-án elfogadott 2021. évi költségvetésben 4,5-4,9 gazdasági növekedéssel számolnak. Mint mondta, ez köszönhető a mezőgazdaságnak is, amely egyenletes teljesítményt nyújtott a járvány időszakában is. A mezőgazdasági termelés a biztonságos élelmiszer-ellátás alapja, ezért nem nélkülözheti a folyamatos innovációt.

Gyarmati Antal, Zalalövő polgármestere gratulált a családi vállalkozásnak, hogy a 2008-as válságból kilábaltak, és évekre rá új raktáráruházat tudtak nyitni az ipari parkban. Zalalövőn és környékén sok a mezőgazdasági vállalkozás. A cég az értékesítés mellett gyártással is foglalkozik, így teljes mértékben el tudja látni azokat eszközökkel, alkatrészekkel. Azt kívánta, a jövőben is hasonló lendülettel törekedjenek az előrelépésre, mert egy vállalkozást csak ez viszi előbbre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK