2024.07.23., kedd - LenkeZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

VOSZ Pontként is működik

2023. január 21. szombat, 18:31
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (ZMVA) megállapodást kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ), melynek értelmében a Zala Vármegyei Közgyűlés által alapított alapítvány keszthelyi irodája VOSZ Pontként is működik, biztosítva a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeivel kapcsolatos ügyintézést a vállalkozások számára.

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány keszthelyi irodája

Pácsonyi Imre, Gesztesi Béla, Doucha Ferenc és Kustán Gyula

Az erről szóló megállapodást Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kuratóriumának elnöke valamint Gesztesi Béla, a VOSZ ügyvezető igazgatója írta alá a Megyeházán.

Zalaegerszegen és Nagykanizsán 2014 óta működnek VOSZ Pontok, amelyek feladata a hitelezés segítése, idézte fel Doucha Ferenc, a VOSZ Zala Megyei Szervezetének volt elnöke. Elmondta, ez kétféleképpen történik, a ZMVA által nyújtott mikrohitelezéssel, valamint VOSZ és a KAVOSZ Zrt. által koordinált Széchenyi Kártya Program hiteltermékeivel, amelyekre nagyon nagy az igény. Ennek keretében már beruházási hitel is elérhető, ami a hathatós segítség a vállalkozások számára. Mint fogalmazott, ez a lehetőség már az alapítvány keszthelyi irodájában is rendelkezésre áll, amely VOSZ Pontként biztosítja a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeinek igénylését helyben, segítve a turisztikai és a szolgáltató ipari beruházások megvalósítását.

Gesztesi Béla, a VOSZ ügyvezető igazgatója méltatta a ZMVA aktív szerepvállalását. Mint mondta, ezért is támogatták szívesen a bővítést, amelynek a jelenlegi gazdasági helyzetben nagyon fontos létjogosultsága van. Kiemelte, hogy eddig négyezer milliárd forintnyi hitelkihelyezés történt meg a Széchenyi Kártya Program keretében, amit mintegy 360 vállalkozás vett igénybe az országban. A tavaly húsz éves Széchenyi Kártya Program tehát megkerülhetetlen gazdaságpolitikai elemmé vált.

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány közcélú feladatokat lát el, ezért is öröm, hogy engedélyt kaptak a VOSZ Pont megnyitására Keszthelyen, fűzte hozzá az elhangzottakhoz Kustán Gyula, az alapítvány ügyvezető igazgató-helyettese. Mint mondta, az új feladatot, a keszthelyi és térségbeli vállalkozások legmagasabb szintű kiszolgálását a meglévő iroda tevékenységének bővítésével látják el, amelyhez egyaránt rendelkeznek a technikai és személyi feltételekkel. A ZMVA Széchenyi Kártya Program hiteltermékeinek ügyintézésével 2022-ben közel 10 milliárd forint értékű kérelmet vizsgált meg és közvetített a VOSZ felé, amit idén a duplájára kívánnak növelni, hangsúlyozta végül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK