2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Születésnapi Shabby-koncert

2021. szeptember 06. hétfő, 19:18
Szerző: pP; Fotó: pP
1991 augusztusában léptek fel először az akkori Erdőgyöngyében, mégpedig a korszak népszerű bandájának, az S-Modellnek az előzenekaraként. Azóta eltelt 30 év, és a Shabby Blues Band – hiszen róluk van szó – születésnapi koncertre készül.

30 évesek, és a nyolcadik lemezük készül

Kránitz Tóni, a zenekar alapítója, frontembere és menedzsere lapunknak többek között elmesélte: az elmúlt évtizedekben körülbelül ezer koncertet adtak, számos fesztivál vendégei voltak, valamint 7 lemezük jelent meg. A nyolcadikon épp most dolgoznak, a tervek szerint jövőre debütál a saját dalokból álló kiadvány.

- Nem nevezném unalmasnak az elmúlt harminc évet, hiszen folyamatosan történt valami. A sok fellépésen, utazáson és munkán túl rengeteg tagcserét is megélt a zenekar, tulajdonképpen én vagyok az egyedüli alapítótag a csapatban. Volt egy korábbi formációnk, a Blues Mission, ami megszűnt, miután a tagok zöme csatlakozott a kilencvenes évek elején Zala megyébe költöző Müller Péter Sziámihoz. Egyedül maradtam, új zenésztársakat kellett keresnem. Ebben a helyzetben találkoztam Angyal Tibor „Endzsi” énekessel, akivel aztán a Shabby Blues Band alapítói lettünk. A bandához Radics Igor (dob), Pál Fecó (basszus gitár) és Gedeon Attila „Gida” is csatlakozott. Ez lett az első felállás.

A 30 éves jubileumi koncertre szeptember 11-én kerül sor az Apáczai Művelődési Központban. A Zalaegerszegi Rockzenekarok Fesztiválja című eseményen fellép még a Van Halen Memorial, és a Körzeti Stúdió is. A koncertek ingyenesen látogathatók. Kránitz Tóni hozzátette: a születésnapi bulin sokan ott lesznek a régi tagok közül, de Pércsi Beáta énekes is közreműködik, akivel az utóbbi időben többször dolgoztak együtt. 

Ami a most készülő, nyolcadik albumot illeti, kizárólag saját szerzeményekből áll össze a lemez. Tizennégy új dal hallható majd rajta, melynek zenéjét és szövegét többségében Gedeon Attila írta, két szám pedig Gál Szabolcs szerzeménye. Szeretnék, ha a lemezbemutatóra a 2022-es Egerszeg Fesztiválon kerülhetne sor. A lemezt amúgy a járványhelyzet ihlette; a pandémia időszakát használta fel a Shabby csapata az alkotásra. A furcsa élethelyzetre utal az album címe is, „Szomorú boldogság”. Tóni kérdésünkre elmondta, hogy műfaját tekintve egy vérbeli, „amerikás” rhythm and blues lemezről van szó, ami egyfajta tiszteletadás a hajdan volt nagy elődöknek. A szülinapi koncerten néhány szám már hallható lesz az új lemezről.

A közönség az ősz folyamán találkozhat még a Shabby Blues Banddel: a zenekar szeptember 25-én, Egerváron lép fel a Lord után.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK