2022.05.19., csütörtök - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Furmányosan áthangszerelt dalok

2019. február 13. szerda, 17:59
Szerző: -pet-
HelloGramm néven új zenei formáció mutatkozik be a hétvégén Zalaegerszegen. A tagok persze nem ismeretlenek a helyi közönség előtt, mint ahogy a dalok jó része sem. Egyelőre ugyanis főleg feldolgozásokat játszanak; ám egészen új megközelítésben.

- Régóta motoszkált már bennem a gondolat, hogy jó lenne egy olyan zenekart összehozni, ahol egy nő és egy férfi duettje kerül hangsúlyba – mondta érdeklődésünkre Polgár Péter zeneszerző, gitáros, az új formáció ötletgazdája.

Új zenekar a pop/rock fronton

Mint mesélte: Gál Szabolcs énekessel (akit főleg a Shabby Blues Bandből ismerhetnek a városban) nyáron játszott együtt, innen jött a gondolat, hogy jó lenne valami újdonsággal előállni. Pércsi Beáta énekes (a Blues Emotion tagja) személyében aztán meg is találták a duó hölgy tagját. A gitáros szekciót pedig Polgár Péteren kívül Koller László (akit képzőművészként, tanárként és a fúziós jazz képviselőjeként is ismerhetünk) erősíti.

A Polgár Péter, Gál Szabolcs, Pércsi Beáta és Koller László alkotta HelloGramm együttes

- A HelloGramm érdekessége az, hogy teljesen akusztikus, még dob sincs. Amolyan kávéházi zenekar ez, ami a pop/rock vonalat képviseli, népszerű dalokkal.

Az ismert előadók (melyek között Johnny Cash épp úgy szerepel, mint például a Beatles, a Police, a Who, Alanis Morissette, vagy éppen a Eurythmics, Seal és a 4 Non Blonds) számai azonban furmányosan áthangszerelt változatban kerülnek a közönség elé; illeszkedve Szabolcs és Bea hangfekvéséhez. A repertoár négyük zenei ízlését tükrözi, de nyilván cél volt az is, hogy széles műfaji skálán mozogjanak, és olyan dalokat dolgozzanak át, amiket ismer és szeret a közönség.

- Azt nem szerettem volna, hogy a HelloGramm olyan régebbi slágerekből válogasson csak, amiket már sok más formáció átdolgozott és eljátszott előttünk. Itt most tényleg a két énekes különböző karaktere mutatkozik meg olyan zeneszámok által, amiknek többségét Zalaegerszegen még nem dolgozta fel senki. Pláne nem akusztikus változatban. Bea és Szabolcs eltérő hangja és személyisége persze itt nem elválaszt valamit, hanem inkább összekovácsol. Nagyon harmonikus dalok születtek kettejük előadásában, melyet Koller Lacival különféle gitárokon kísérünk – tette hozzá Polgár Péter.

Nemcsak angol, hanem magyar szerzemények is vannak: a „Képzelt riportból” is játszanak egy dalt, és van már egy önállót számuk is, melynek Müller Péter Sziámi írta a szövegét. Polgár Péter azt mondta: hosszú távon terveznek, és később szeretnének több saját számmal is előrukkolni.

A gitáros azt is elárulta: lányával, Odettel tíz évig zenélt együtt, ám az énekesnőnek immár új zenekara van. Ha úgy tetszik önállósodott édesapjától, aki szerint ez így van jól. Persze folyamatosan figyelemmel kísérik egymás munkáját, és Polgár Péter továbbra is ír dalokat Odettnek, de koncerten már nem kíséri. A zenész azt mondta, most inkább helyben szeretne alkotni, koncertezni, ezért is hozta össze a HelloGrammot.

A zenekar először Szombathelyen mutatkozott be, február 15-én (pénteken) este pedig a VMK kávézójában láthatja őket a közönség.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK