2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ismét Filmzenei koncert a szimfonikusokkal

2022. június 08. szerda, 19:32
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A tavalyi sikeren felbuzdulva ismét megrendezésre kerül a Filmzenei koncert. A helyszín azonban most nem a Kertmozi, hanem Dísz tér lesz. A részletekről a városházán tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

Balaicz Zoltán polgármester felidézte: a tavalyi koncert valószínűleg emlékezetes maradt mindazok számára, akik ellátogattak a Liszt-iskola Kertmozijába. A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar és a fiatal tehetségek bemutatkozása egy olyan fontos esemény volt a város zenei életében, mely új élményt jelentett a zenészek és a közönség számára is. Ezt szeretnék július 3-án, vasárnap megismételni, mégpedig egy nagyobb, tágasabb helyszínen; a Dísz téren.

A koncert ötlet- és házigazdája, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő hozzátette: már 2015-ben felvetődött egy filmzenei koncert gondolata, de a kivitelezés sokáig váratott magára. A szimfonikusok bevonásával végül tavaly sikerült megvalósítani a nagyszabású rendezvényt. Úgy látja, hogy már az idei koncert iránt is nagy az érdeklődés, és ha az idő is engedi, minden bizonnyal megtelik a belvárosi tér. Rossz idő esetén pedig az Art Mozi ad otthont a koncertnek.  

Tóth László, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Egyesület vezetője elmondta: egy valódi show-műsorral készülnek. Körülbelül hatvan-hetven ember fordul meg a színpadon, és idén is számítanak a város fiatal tehetségeire. Ezúttal is népszerű filmzenékből válogatnak (Star Wars, Keresztapa, Jurassic Park, Batman) de fele részben új repertoárral készülnek. Menet közben pedig filmrészleteket vetítenek a közönségnek. 

Elhangzott: mivel az időjárás kiszámíthatatlan, aki biztosan részt szeretne venni a koncerten, kérjen az Art Moziban ingyenes regisztrációs jegyet, hogy rossz idő esetén biztosan legyen ülőhelye a moziban. Az intézmény ugyanis maximum 580 főt tud befogadni. Amennyiben jó idő lesz, a Dísz téren senkitől nem kérnek jegyet. A szervezők ez utóbbiban bíznak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK