2022.07.02., szombat - OttóZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jubileumi Canterina koncert

2017. október 02. hétfő, 14:18
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Magas színvonalú, több órás koncerttel ajándékozta meg a közönséget a zenei világnap előestéjén a 25 éves Canterina Kamarakórus.

A női énekhang mennyei szféráiba repített a régi tagokkal kiegészült, jelenleg 17 fős kórus. Décsy-Paál Enikő karnagy az ünnepi művek közé az egyik legjelentősebb kortárs zeneszerző, Orbán György IX. miséjét is beválasztotta, s a művet parádésan sikerült megszólaltatni.

Magas színvonal, telt ház

Ennek „lazításaként” opera részletek is színpadra kerültek, vendégfellépőként Sáfár Orsolya, a Magyar Állami Operaház magánénekese is hallható volt. De a „mi lányaink” sem vallottak szégyent eme műfajban, sem hangterjedelemben, sem zenei képzettségben, sem előadásmódban. A programból nem hagyták ki az idén évfordulós Kodály Zoltán néhány művét. A koncert végén színpadra vittek valódi könnyű műfajt is. Női mivoltuk nemcsak hangjukban, szépségükben, fellépő ruhájukban köszönt vissza, hanem amikor anyaként, gyermekeikkel közös produkciót is előadtak.

A gratulálók sorát Dormán Tiborné kezdte, aki a női kar megalapítója volt 1992. áprilisában. (A kórus történetéről képes beszámolót is láthatott a közönség a koncert előtt.) Szintén köszöntötte a női kart és a jubileum kapcsán elismerő oklevelet adott át Tolvaj Márta alpolgármester. A kórust egyébként már 1998-ban Zalaegerszegért-díjjal tüntette ki a város vezetése. Gyenese Marianna, a kórus első karnagya nemcsak köszöntötte az ünnepelteket, hanem énekesként és karvezetőként is közreműködött az esten. Szintén vezényelt a koncert folyamán Prokk-Geráth Diána és Deákné Janzsó Emília. Zongorán Fridrich Eszter és Dankos Attila, ütőhangszeren Mészáros Péter működött közre, valamint énekkel „beugrott” a vegyeskar néhány férfi tagja is.

Az érdeklődésről csak annyit, pótszékeket kellett a hangversenyteremben elhelyezni, s zenei élménnyel kellően feltöltekezve távozhatott a közönség.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK