2022.05.20., péntek - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kínai gyerekkar a kastélyban

2019. augusztus 20. kedd, 13:31
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A keszthelyi Festetics-kastély tükörtermében lépett föl az IGW Free Bear húsz fős kínai gyermekkórus a hévízi Illyés Gyula Általános és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkarával augusztus közepén.

Mint megtudtuk: A hagyományos és innovatív zeneoktatás iránt elkötelezett IGW kínai zeneiskola diákjai franciaországi útjuk előtt ejtették útba a Balaton fővárosát. A program szervezésében oroszlánrészt vállalt Pálné Szelencsik Klára, a tavaly Keszthely Város Szolgálatáért kitüntető címet kapott kórusvezető, akinek figyelmébe a volt tanára ajánlotta a szépen éneklő csoportot.  Az élet védelmét nyíltan felvállaló együttes rövidített angol neve azt jelenti, hogy az álmok valóra válnak. A zene nyelvével igyekeztek szeretettel és szépséggel elkápráztatni a keszthelyi közönséget is. Többször nyertek arany díjat mind Kínában mind a tengerentúlon. Négy évvel ezelőtt Quing Dao-ban elnyerték a „Legszebb Harmónia” díjat úgy a gyermek mind a kamarakórus kategóriákban. Három évvel ezelőtt pedig szintén első díjat vihettek haza a Los Angeles-ben megtartott Lansum Nemzetközi kórusfesztiválról.

Az állami és diplomáciai eseményeken gyakorta szereplő kóristák magukat a nemzetközi kulturális csere kis küldöttjeinek hívják és számos jótékonysági rendezvényen is köszöntötték őket. Sokszor ajánlották föl a jegybevételüket a szegény gyermekek javára. Az állatok, különösen a bébi medvék és fókák elkötelezett védőiként egy kínai állatvédő szervezettel közösen részt vettek a feketemedvék megmentésében is. Eddig több mint tíz országot látogattak meg, köztük az Amerikai Egyesült Államokat, Angliát, Európa több országát, valamint Japánt, ahol kulturális előadásokat is tartottak. Holczerné Szabó Ágnes, a hévízi kórus vezetője elárulta, hogy a közös koncerten ők magyar szerzők többszólamú klasszikus kórus műveit adták elő mintegy harmincan.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK