2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Országos trombitaverseny Zalaegerszegen

2017. november 20. hétfő, 15:11
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Címkék: Bánfi Kati, Zene
Az alapfokú művészeti iskolákban tanuló diákok tantárgy pedagógia eredményeit mutatja be és a tehetségek felismerését célozza meg a 3 évente megrendezett Lubik Imre Országos Trombitaverseny. Jelenleg a XIV. döntő helyszíne Zalaegerszeg. A nyitányon a neves zsűri adott koncertet.

Rengeteg gyakorlás áll azon versenyzők mögött, akik bekerültek a zalaegerszegi döntőbe. S a szépen zenélő fiatalok száma nem kevés, 41 zeneiskola, több mint 60 diákja áll a zsűri elé a 3 napos program során. A rendezvény megnyitóján, a városi hangversenyteremben, köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő jelen esetben, mint a program fővédnöke és Vadvári Tibor alpolgármester. Mindketten elismerték az 1978 óta hagyományos versenyt, mely kihívás és tehetségkutatás egyben.

A diákok négy korcsoportban versenyeznek egy kötött és egy szabadon választott mű előadásával. S hogy mire lehet vinni ezen a pályán, azt a nyitó koncerten mutatták be többek között a zsűri tagságát alkotó, aktívan tanító trombitaművészek dr. Hontvári Csaba, Király Tibor Péter és Dávida Tamás (valamint Vörös Ádám trombita és Dankos Attila orgona).

A program részeként tanszakértékelő megbeszélést is tartanak, ismertette Győrffyné Könczöl Tímea, a házigazda zeneiskola igazgatója. .

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK