2024.03.04., hétfő - KázmérZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A protokoll és diplomácia relikviái

2022. október 24. hétfő, 20:16
Szerző: -pet-; Fotó: Göcseji Múzeum
Protokoll és diplomácia címmel nyílik új időszaki kiállítás a Göcseji Múzeumban október 27-én, csütörtökön. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum vándorkiállítása nyolc szekcióban mutatja be a közönségnek a protokoll különböző szakterületeit.

 Csütörtökön új időszaki kiállítás nyílik a múzeumban

Szényi Krisztina, a múzeum kommunikációs munkatársa érdeklődésünkre elárulta: a koncepció az, hogy miközben a látogató végigvonul a vörös szőnyegen, megismerkedik a protokoll különleges világának történetével és legfőbb szabályaival.

A protokoll egy olyan terület, ahol a mai napig rend uralkodik. Az állami-, diplomáciai-, katonai- és egyházi protokoll, valamint a sportdiplomácia és a vendéglátás etikettjének világában a régi tradíciók és szabályok a mai napig velünk élnek. A hétköznapi emberek számára ezek néha furcsák és távolinak tűnnek, a kiállítás épp ezért szeretné érthetőbbé, átláthatóbbá tenni ezt a speciális közeget.

A kiállításon fotók, kitüntetések, míves bútorok és porcelánok teremtenek különleges atmoszférát a térben. De egy letűnt világ hangulatát is megjeleníti majd a tárlat, mégpedig a főúri protokollt: a Batthyány és a Széchenyi családok relikviáival. Végül egy olyan területre is bepillantást nyerhetünk, ahol a hazai mezőny egyre többször jeleskedik: a sportdiplomácia világát érmekkel, dobogóval és serlegekkel mutatják be a közönségnek.

A vándorkiállítást egy helyi „kisdiplomáciai” tárlatrész is kiegészíti; a volt és jelenlegi polgármesterek testvérvárosoktól és előkelőségektől kapott ajándékaival ismerkedhet meg az érdeklődő.

A protokoll kiállítás ünnepélyes megnyitójára október 27-én, 16.30 órakor kerül sor a múzeum időszaki kiállítótermében.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK