2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szenvedély és dinamika

2017. március 23. csütörtök, 13:35
Szerző: ZalaMédia
Szász Szabolcs harmonikaművész és tanítványa, Novák Attila klasszikus harmonikakoncertjének adott helyet a közelmúltban a gelsei Sarlós Boldogasszony templom, amely zsúfolásig megtelt a program hírére.

– A koncerten szárnyra kelő dallamokat olasz Victoria típusú harmonikán adták elő – mondta érdeklődésünkre Jakabfiné Bársony Judit, Petőfi Sándor Emlékkönyvtár vezetője, Az est egy zenei időutazás is volt egyben, hiszen a barokk zenétől eljutottunk a mai kortárszenéig. Felcsendültek Bach, Vivaldi, Haydn, Bartók Béla, Piazzola és Lukács György ismert és kevésbé ismert művei.

Nagysikerű harmonikakoncert Gelsén

Az elhangzott repertoár igazán jó választás volt, a közönség megismerhette a harmonikában rejlő lehetőségeket, bemutatva az árnyaltságot, a dinamikát és szenvedélyt, ami e hangszert, s megszólaltatóit jellemzi. Igazán különleges élmény volt például Vivaldi hegedűn megszokott dallamait harmonikán hallani. Felejthetetlen, fergeteges koncertélményben volt részünk, köszönet érte az előadóknak, és reméljük még lesz alkalom újra hallani!

Novák Attila (balról), egy budapesti művészeti szakközépiskola tanulója, Szász Szabolcs (jobbra) aktív muzsikusként sokszínű zenei tevékenységet folytat: fellép, tanít, dalokat ír, színházi produkciókban működik közre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK