2024.07.23., kedd - LenkeZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Veszprémbe utaznak Kisfaludi alkotásai

2018. október 16. kedd, 17:20
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Egy időre Veszprémbe költözik a Göcseji Múzeum Kisfaludi-gyűjteményének egy része. A Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész alkotásaiból álló tárlatot tavaly bontották le az intézmény felújítása miatt. A jeles alkotóművész hagyatékából 1976-ban nyílt állandó kiállítás a múzeumban, amit később átalakítottak, modernizáltak.

A szobrok, kisplasztikák egy része most a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumba költözik, ahol a napokban nyílik meg a Kisfaludi Strobl Zsigmond „A klasszikus szépség mestere” című kiállítás. A tárlatot – mely október 18-tól egészen január végéig lesz látogatható – a Göcseji Múzeum két szakembere, dr. Kostyál László művészettörténész és Dömötör Andrea gyűjteménykezelő rendezi. (Képünkön a már jórészt becsomagolt, utazásra kész kollekció és a szobrászművészről készült tabló látható.)

Kostyál László érdeklődésünkre elmondta: nem kizárt, hogy Veszprém után más városokban is bemutatják majd az anyagot. A gyűjtemény pedig a Göcseji Múzeum átalakítását követően természetesen újra látható lesz Zalaegerszegen, egy az előzőhöz hasonló, állandó kiállítás formájában.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK