2021.08.03., kedd - HerminaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Angyalok és csavargók művésztelepe

2018. június 26. kedd, 21:48
Szerző: N.N.; Fotó: N.N.
Alim Adilov, Kalocsai Mihály, Kerekes Elek Győző, Kiss András, Korn Beáta, Lendvay Zoltán, Sáska Tibor, Tarasz Tabaka, Viktor Melnichuk és Visnyei Gábor alkotók festményeiből nyitottak kiállítást a hévízi muzeális gyűjteményben június derekán.

A Gróf I. Festetics György Művelődési Központ immáron harmadik alkalommal rendezte meg az Angyalok és Csavargók Nemzetközi Művésztelep zárókiállítását a fürdővárosban.

A háromnapos összművészeti fesztivál szereplőivel a belváros utcáin sétálók minden este találkozhattak. Sokféle műfajban kínáltak szórakozást az indiai zenétől a dixilanden és a countryn át a gitármuzsikáig, a relax hangokig. A zsonglőrökön, az „élő szobrokon” kívül a festők, grafikusok, karikaturisták is kitelepültek a városcentrum egy-egy helyszínére, ahol különféle témákban alkottak.

A rendezvény zárónapján ért véget az alkotótábor. A táborzáró tárlatra azon munkák kerültek, amelyekre a Gyarmati Gabriella művészettörténész által irányított zsűri igent mondott. A kiállításon megjelenteket és a csodaszép munkákkal megjelent alkotókat Nagy Jenő galerista, a művésztelep helyi megálmodója, fő szervezője is köszöntötte. Az Indian Joe Band páros közreműködésével tartott tárlatnyitón Fehérvári Zsolt festő- és szobrászművész egyenként méltatta az inspiratív, profi, érzelemdús, a személyes világot láttató festményeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK