2021.08.03., kedd - HerminaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Angyalok és csavargók Hévízen

2017. július 06. csütörtök, 17:05
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Sokszínű programokkal zajlott le nemrég Hévízen a már hagyományos Angyalok és csavargók összművészeti fesztivál, melyhez idén másodszor nemzetközi alkotótábor is kapcsolódott.

Az utcán alkotó festők érdekes színfoltokat teremtettek a városban, hiszen a nyitott műterembe pillantva bárki figyelemmel kísérheti a művek megszületésének folyamatát. A napokban belvárosi múzeum előtti téren a járókelők is bekapcsolódhattak az utcai festészetbe, a résztvevő magyar, ukrán, német, román és amerikai vendégművészek segítségével. Ízelítőül, Bepillantás címmel egy alkalmi kamara kiállítás is nyílt a belvárosi múzeumban, majd a tábor végén a Városi Könyvtárban rendeztek tárlatot mely még augusztus közepéig látogatható.

A nemzetközi művésztelepen vendégeskedő festők, grafikusok alkotó munkája mellett a közterületeken városszerte utcazenészekkel és egyéb produkciók nyújtotta látványosságokkal találkozhattak koraestétől a késői órákig a járókelők. A zenei műfajok sokasága, táncosok, élőszobrok, zsonglőrök, gólyalábasok, tették varázslatossá és felejthetetlenné a fesztivált. A sétálóutcán régiségvásár is hozzájárult a városkép esti forgatagos látványához, hangulatához.

A Fontana Filmszínház ugyancsak tradicionálisan, filmművészeti szimpózium rendezésével csatlakozott az estek szórakoztató kínálatához, vetítésekkel kísérve az alkotói-nézői találkozót. Ennek keretében többek közt bemutatták az idei év legsikeresebb filmjét, a Kincsem című, magyar romantikus kalandfilm alkotást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK