2021.01.16., szombat - GusztávZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jel a neves filozófus emlékére

2018. május 14. hétfő, 17:49
Szerző: -pet-; Fotó: Archív
Jel című, 2018-ban készült legfrissebb munkájával szerepel Budaházi Tibor festőművész azon a budapesti csoportos kiállításon, melyet Karátson Gábor (1935-2015) Kossuth-díjas magyar író, filozófus, festőművész emlékére szervezett a Magyar Festők Társasága.

A Fuga Budapesti Építészeti Központban május 3-án nyílt tárlaton félszáznál is több hazai képzőművész vesz részt egy-egy művével. Mint azt Budaházi Tibor lapunknak elmondta: a nyílt beadású, tematikai megkötés nélküli kiállításra egy szakmai zsűri választotta ki az alkotásokat. Ő két festményével pályázott, a zsűri a Jel mellett döntött.

Budapesti tárlaton Budaházi legújabb műve

Budaházi Tibor (korábbi felvétel)

Karátson Gábor a rendszerváltozás után az elő elnöke volt a Magyar Festők Társaságának, melynek a kezdetek óta tagja Budaházi is. Azért is küldött alkotást a fővárosi kiállításra, mert régi ismeretség fűzte a képzőművész filozófushoz. Műveltsége, kitartása, intellektuális festészete sokak számára példaértékű; jelzi ezt az is, hogy több száz alkotásból kellett a zsűrinek kiválasztania, hogy mi kerüljön most a galéria falaira – fogalmazott a zalaegerszegi alkotó. A műveknek nem kellett Karátson szellemiségére, stílusára reflektálni. A festőművész szerint ez nem is lenne működőképes dolog. Összekötő kapocs a mostani alkotók és az elhunyt művész között talán a kísérletezés iránti vágy lehet.

A művész legújabb munkája, a  Jel

A seregszemlén – mely május 21-ig látható a Fugában – Karátson Gábortól is látható egy kép, afféle tiszteletadásképpen.

Budaházi Tibor jelenleg is alkot: készül a nyár eleji szegedi Táblaképfestészeti Biennáléra, jövőre pedig Zalaegerszegen szeretné egy egyéni kiállítás keretében bemutatni legújabb munkáit. Mindeközben szervezi az idei GébArt Nemzetközi Művésztelepet is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK