2020.05.30., szombat - Janka,Zsanett Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lakóhelyem Arckönyve – a gyerekek szemével

2017. május 04. csütörtök, 19:11
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Zala Megyei Kormányhivatala „Lakóhelyem Arckönyve” című rajz- és fotópályázatára az alsó tagozatos tanulók 173 nyújtottak be, a felső tagozatosok 66, a középiskolások 12 rajzot illetve festményt nyújtottak be. A fotó- és videókategóriában szintén 12 pályamű érkezett be.

A Hevesi Sándor Színházban tartott kiállítás-megnyitón és eredményhirdetésen elsőként dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott értékelte a munkákat. Mint fogalmazott, a megyei kormányhivatal önként vállalt feladatának tekinti a megye természeti szépségeinek és építészeti értékeink védelmét és megóvását. Ennek kiterjesztését szolgálja az idén „Lakóhelyem Arckönyve” címmel meghirdetett pályázati felhívás, melyre rekordszámú mű (318) érkezett be. Ez azt igazolja, hogy a fiatalok partnerek kívánnak lenni ebben a nemes feladatban. Az idei téma tartalmi kettősséget kínált, hiszen a lakóhelyük építményeinek szubjektív ábrázolása mellett alkotói képességeikről, fantáziájukról, valamint felelős gondolkodásukról is tanúbizonyságot adhattak. Így olyan ötletek születtek, melyek hasznosítható segítséget jelentenek az önkormányzatoknak, hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke, a bírálóbizottság tagja megköszönte a gyerekeknek a színvonalas munkát, a pedagógusoknak pedig a támogató hozzáállást. Arra biztatta a fiatalokat, hogy lelkesen vegyenek részt bármely pályázatban, különösen azokban, melyek a szülőföldhöz, a szűkebb hazához, Zala megyéhez kötődnek. A gyerekek vizuális kifejezése a felnőttek számára mindig izgalmas és tanulságos, mert kiderül belőle, mit gondolnak az őket körülvevő világról, fejtette ki.

A köszöntőket követően átadták a helyezéseket és különdíjakat, az intézményi és céges felajánlóknak köszönhetően megyei múzeum-, hotel-, fürdő és élménypark-belépőket.

Az első helyezést ért el Horváth Viktória fotó-videó kategóriában, míg Horváth Dominik, Sattmann Amarilisz és Hári Márton Lajos rajzkategóriában (képünkön).

A zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola másodikosai különdíjat kaptak (kezdő fotó). Pintérné Gönye Helga tanítónő érdeklődésünkre elmondta, digitális témahétre készített pályázatuk témája szintén lakóhely és környezetének megismerése volt. Innét ered a gyerekek ötlete, hogy a kormányhivatal pályázatára készítsenek egy terepasztalt. Mind a 19-ük otthonát megformálták a település építészeti, történelmi nevezetességei mellett.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK
Status: 500 Content-type: text/html

Software error:

DBD::mysql::st execute failed: Unknown column 'TABLE_ID' in 'field list' at /home/html/cgi-bin/lib/itworx/v1/API.pm line 164.

For help, please send mail to the webmaster (info@webmark.hu), giving this error message and the time and date of the error.