2020.12.02., szerda - Melinda, VivienZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megnyílt a Novemberi Kiállítás

2018. november 26. hétfő, 20:21
Szerző: ZalaMédia; Fotó: pP
Egy hétig látogatható a Decemberi LICIT-et felvezető Novemberi Kiállítás az Arany Bárány Hotel Pinceklubjában. Mint arról már beszámoltunk, a ZAZEE Kulturális Egyesület december 1-ére képzőművészeti árverést szervez helyi alkotók műveiből.

A kikiáltásra szánt alkotásokból a minap egy kiállítás is nyílt, ahol nemcsak megtekinthető a teljes kollekció, hanem a látogatók meg is jelölhetik azokat a műveket, amelyekre majd licitálni szeretnének. Felgyorsítva ezzel az árverés folyamatát; hiszen 43 művész több mint száz alkotása érkezett be az egyesület felhívására.

December 1-én kalapács alá kerülnek a művek

A Novemberi Kiállítást izgalmas tárlatvezetések is kísérik. A nyitó napon Karáth Anita költő-tanár kalauzolta a közönséget. A személyes hangvételű eseményre saját versekkel, és zenei betétekkel is készült. Mint mondta: örömmel tett eleget az egyesület felkérésének. Annál is inkább, mert más nagyvárosokban már régóta hagyománya van az efféle rendhagyó tárlatvezetéseknek, amikor nemcsak szakavatott emberek, hanem más területeken dolgozó „laikusok” mondják el, milyen érzéseket, gondolatokat társítanak a kiállított művekhez. Jó, hogy most Zalaegerszegen is sor kerül ilyen rendezvényre. Ezenkívül az efféle programok a jó értelemben vett multikulturalizmust is szimbolizálják, amikor különféle kultúrákkal, stílusokkal, nézőpontokkal találkozhatunk. Ez az alapja annak, hogy nyitottsággal és toleranciával közelítsünk egymáshoz, és mi magunk is új világokat tudjunk teremteni.

Ő most részben lokálpatrióta érzésekkel közelített a kiállításhoz, hiszen tősgyökeres egerszegi, sok kiállító művészt személyesen is ismer: van aki kollégája, és van olyan, akit tanított is. Másrészt a tenger és víz fontos metafora számára, ami verseiben is gyakran megjelenik, ezért Tánczos György „Vízi asszociáció” és „Villanások” című két festményéről is szólt. Mint fogalmazott: önfeledtséget sugallnak a képek, egy olyan állapotot, ahol a hétköznapok feszültségei feloldódnak.

A következő napokban a Novemberi Kiállításon Pampetrics György borkereskedő (november 28. szerda 17 óra) és dr. Kostyál László művészettörténész (november 29. csütrötök 17 óra) kalauzolja a közönséget. A kiállítás december 1-ig minden nap látogatható a hotel pinceklubjában, 10 órától 18 óráig.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK