2022.05.20., péntek - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Minden eszközzel fotóznak

2019. február 28. csütörtök, 22:05
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Kanizsa Fotóklub tagjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Keresztury VMK Gönczi Galériájában. Az 1956-ban alakult, nagy múltú egyesületnek ez az első bemutatkozása Zalaegerszegen. A szervezet 17 alkotója, mintegy félszáz művel vesz részt a csoportos tárlaton.

A kiállítást Varga Szilárd, a klub elnöke nyitotta meg. Mint fogalmazott: a szervezet célja az, hogy a fotózást szerető és űző emberek közösségre leljenek, illetve, hogy inspirációkat szerezzenek és tanuljanak egymás munkáiból.

Kanizsai fotósok a Gönczi Galériában

Szeretnék arra is felhívni a figyelmet, hogy napjaink „vizuális környezetszennyezése” ellenére nemcsak tucatképeket lehet készíteni, hanem igényes alkotásokat is. Ehhez nem is kell feltétlenül profi, vagyis végzettséggel rendelkező fotósnak lenni.

A zalaegerszegi kiállításra egy vegyes, sokszínű anyag gyűlt össze. Régebbi fotók és új munkák éppúgy szerepelnek közöttük, mint analóg technikával készült képek, digitális fotók, régi diáról nagyított felvételek, sőt mobiltelefonnal lőtt művek is.

Ennek a sokarcúságnak oka az, hogy a klub tagjai nem együtt dolgoznak, hanem egymás mellett, és mindenkinek megvan a saját technikája, stílusa és elképzelése. Így a most bemutatott fotók között tájképek, portrék, aktok, csendéletek, montázsok és izgalmas perspektívából készített képek is vannak.

A klub elnöke elmondta: minden eszközzel fotóznak, ami alkalmas képrögzítésre. Mert nem az számít, hogy mivel készült egy adott kép, hanem hogy milyen lesz a végeredmény.

A kiállítás március 20-ig látogatható.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK