2023.10.05., csütörtök - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Művészi tojásokat festettek

2021. március 22. hétfő, 18:32
Szerző: -pet-; Fotó: Városi Hangverseny- és Kiállítóterem
Húsvéti Tojás Aukciót indít a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem. A kezdeményezés alapötlete az volt, hogy a Zalaegerszegen alkotó művészek húsvét alkalmából, jótékonysági céllal, öt darab – 70 centiméter nagyságú, műgyantából készült – tojás felületére alkossanak, amik majd árverésre kerülnek.

Jótékonysági árverés húsvét alkalmából

Március 25-től a járókelők is megnézhetik a tojásokat a város 5 pontján (Forrás:Facebook/Városi Hangverseny- és Kiállítóterem)

Tóth László, a hangversenyterem vezetője arról tájékoztatta a sajtót, hogy az alkotók kiválasztása egy felhívás alapján történt, majd a jelentkezés sorrendje döntötte el, hogy ki legyen az aukcióban résztvevő öt képzőművész. A jelentkezések alapján Bánfalvi Rita-Müller Roxána ékszertervezők, Kiss Ágnes Katinka festőművész, Szabolcs Péter szobrászművész, Nemes László, valamint Nagy Kálmán festőművészek vettek részt a művészi „tojásfestésben”.

Az alkotások elkészültek, melyek tökéletesen tükrözik az egyes művészek stílusjegyeit, technikájukat, színvilágukat. „Nagy öröm volt számunkra, hogy az alkotók minden megkötés nélkül is megtalálták a megmunkálandó forma és felület kapcsolódását a saját képi világukhoz” – fogalmazott Tóth László.

Öt művészi tojás vesz részt az árverésen (Forrás: Facebook/VHK)

Hozzátette: az aukciónak három fő célja van, egyrészt, hogy az alkotásokat az emberek közé vigye, másrészt, hogy támogassa az adott művészt, a harmadik pedig, hogy jótékony célt szolgáljon. Emiatt gondoltak arra, hogy egy árverés keretében értékesítik a tojásokat. A befolyt összeg fele az adott művészhez kerül, a másik felét pedig a Zalaegerszegi Gyermekotthonnak ajánlják fel.

A műveket március 25. és április 3-a között lehet megtekinteni a város öt pontján (Windoor székház, Mimosa Lounge, Díszpinty Gasztro Bár, Royal Ékszerüzlet és Art Mozi). Az online árverés pedig április 3-6 között zajlik. 

Nagy Kálmán festőművész alkotás közben (Forrás: Facebook/VHK)

A hangversenyterem vezetője elmondta: az online aukció során számítanak a helyi cégek, vállalkozók és magánemberek részvételére és aktivitására. Bíznak a program sikerében, és hogy az aukción keresztül értékesíteni tudják az alkotásokat. Szeretnék, ha a Húsvéti Tojás Aukció egy évente ismétlődő művészeti eseménnyé válna a városban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK