2020.12.02., szerda - Melinda, VivienZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tájhordók a fényfestményeken

2018. július 18. szerda, 18:33
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Egységes, ám mégis sokszínű, témájában, műfajában változatos tárlat nyílt a minap a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A szegedi SZÖG-ART Művészeti Egyesület huszonnégy tagja mutatkozik be a különlegességeket is magába foglaló kiállításon.

A szobrászat, a festészet, a grafika, a fotóművészet egyaránt megjelenik a Zalaegerszegre érkezett válogatásban. Stílusbéli, műfaji kötöttség nincs, a barátság a kapocs az egyesület tagjai között – fogalmazott a tárlatot megnyitva Budaházi Tibor festőművész. Hozzátette: a SZÖG-ART trendektől és divatoktól függetlenül létezik, és Szeged művészeti életének egyik meghatározó egyesületéről van szó. Céljuk többek között az aktív műhelymunka és a pályakezdő alkotók támogatása, művésztelepek szervezése.

Szegedi alkotók a zsinagóga tárlatán

A mostani kollektív tárlaton számos – klasszikus és napjaink történéseire reflektáló – téma jelenik meg. Ilyen például a víz értelmezése, a női alakok ábrázolása, a geometriában rejlő lehetőségek újragondolása éppúgy, mint a fém és a kő együttes megmunkálására, „összedolgozására" tett kísérlet.

Aranyi Sándor festőművész, az egyesület elnöke munkáiban pedig a fotóművészet és a festészet különös találkozásának lehetünk szemtanúi. A művész Tájhordó című sorozata afféle fényfestményekből áll. Azt vallja: a fényképezés és a festészet kölcsönhatásban áll egymással.

Fémhordók kör alakú metszeteiben (mint keretben) különféle természetfotókat, vagy azok kiemelt részleteit, máshol a minket körülvevő világ tárgyait látjuk. De részletekben, vagy felnagyítva (rázoomolva). Nem véletlen, hogy ezek a látványos, nagyobb méretű alkotások kerültek a tárlat fókuszába.

A SZÖG-ART egyesület bemutatkozó kiállítása augusztus 11-ig látogatható.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK