2021.10.27., szerda - SzabinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

30 éve az idősek szolgálatában

2018. október 28. vasárnap, 15:55
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Zalaegerszegi Gondozási Központ fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte, melyen köszöntötték a Nyugdíjas Otthonház legrégebbi lakóját, valamint az épületben működő Belvárosi Idősek Klubja legrégebbi tagját.

Az udvarban tartott jubileumi ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a szépkorúakat. Mint mondta, ez az ünnep az itt lakókról szól, és a gondozási központ munkatársairól, akik igyekeznek megkönnyíteni a mindennapokat számukra. Mint mondta, ez a 30 év emberöltőnek számít az otthonházat és a klubot működtető intézmény életében, amely 1988. november elején nyitotta meg kapuit, az akkori városvezetés idősekkel szembeni gondoskodásának köszönhetően.

Jubilált a Zalaegerszegi Gondozási Központ

Az eltelt 30 esztendőért köszönet jár az itt dolgozóknak, és minden szép kort megélőnek, akik megteremtették a jövőt a fiatalabb generációk számára, átörökítve azt a sok-sok értéket és hagyományt, amelytől remélhetőleg gazdagabbá válnak, zárta gondolatait a polgármester. Ezt követően átnyújtotta az önkormányzat kitüntető oklevelét a 30 éves jubileum alkalmából Radics Andreának, a gondozási központ vezetőjének.

A három évtized alatt az idősek ellátása mellett bizony a közösségi élet is teret kapott, hiszen a farsangtól, a nőnaptól kezdve a nemzeti ünnepen át a szüreti mulatságokig számtalan programot valósítottak meg. Radics Andrea emlékezett így vissza, megemlítve a közös erőfeszítéseket is, melyeket az intézmény felújításai során is megéltek. Az itt élők és a dolgozók egyaránt türelemmel viselték a munkálatokat, melynek révén egy korszerűbb, esztétikusabb intézmény jött létre. Beszélt arról is, hogy a lakókat, a klubtagokat nagyon sok emlék köti össze; visszagondolhatnak szép és örömteli pillanatokra, de sok nehéz órára, fájó eseményre is.

A rendezvényen köszöntötték Tuboly Lászlónét (a képen jobbra), aki 1998-ban költözött be férjével a nyugdíjasházba. Férje 2005-ben elhunyt, de fia gyakran látogatja Teca nénit, aki segítségre szorul. A belvárosi idősek klubjának legrégebbi tagja Domonkos Ferencné (a képen balra), aki 1989 februárjától tölti itt a mindennapjait. Marika néni is virágot vehetett át ez alkalomból.

Az ünneplőket Dékány Endre önkormányzati képviselő is köszöntötte, melyet követően kezdetét vette a 30 éves jubileum jegyében szervezett szüreti bál.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK