2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

30 éves a KÉSZ

2021. december 02. csütörtök, 20:21
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége zalaegerszegi csoportja. 1991. novemberében alakultak, s az eltelt három évtizedet idézték fel a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendezett ünnepségen.

Az országos KÉSZ 1989-ben jött létre, de hamar igény mutatkozott vidéki csoportok létrehozására, köztük elsők között Zalaegerszegen is. Karitatív munka, testi-lelki épülést segítő előadások és programok, kirándulások, Mindszenthy bíboros emlékének őrzése, többek között ezeket a feladatokat vállalta fel a havonta találkozó, jelenleg 69 főt számláló tagság. 

Az ünnepségen a köszöntések sorát Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kezdte. Elmondta, a keresztény értékek mellett áll ki a kormány és ezzel kapcsolatban népszavazást is kezdeményez. Szép szóval is lehet tenni a dolgokért, de az értékekért kőkeményen ki kell állni, küzdeni kell. Ezen a téren példát kell mutatni, fogalmazott. 

Balaicz Zoltán polgármester szintén gratulált a jubiláló egyesületnek, és oklevelet adott át a csoport jelenlegi és korábbi elnökének, László Ferencnének és dr. Bocsákné dr. Gerencsér Erzsébetnek. A két vezető visszaemlékezett az eltelt évtizedek eseményeire, Sziráki Zoltán pedig Mindszenty örökségének ápolásról szólt röviden. 

A programon részt vett Makláry Ákos, a KÉSZ országos elnöke, valamint dr. Császár Zoltán a KDNP megyei választmányának elnöke. 

– Sokat változott a világ, de van, ami ugyanaz maradt. Az ember belső, lelki átalakulása hit nélkül nem lehetséges. Most is változást szeretnénk, ami a kereszténység talaján nő ki. Új idők jönnek, új kérdésekkel, melyekre új válaszokat kell adni. Jót kell tenni jól, hidaknak kell lenni, mely a jó szándékokat összekapcsolja – mondta többek között Makláry Ákos. Császár Zoltán pedig a fiatalabb korosztály szószólójaként beszélt, ígéretet téve a keresztény értékek megőrzésére. 

Az ünnepségen megemlékeztek az elhunyt tagtársakról. A rendezvényen közreműködtek a történelmi egyházak képviselői áldásokkal, Szép Mátyás és Kerkay Katalin szavalattal, ifj. Horváth Károly és Kálmán Karolina szakrális népzenével, valamint az Albatrosz Tánc Sport Egyesület. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK