2024.07.21., vasárnap - Dániel, DaniellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

40 éve város Lenti

2019. január 09. szerda, 14:49
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Várossá nyilvánításának 40. évfordulóját ünnepelte Lenti, a folyamatosan fejlődő járásközpont, a megye negyedik legnagyobb városa január első szombatján. A városnapi rendezvény szentmisével kezdődött a Szent Mihály-templomban, ahol dr. Székely János szombathelyi megyés püspök főcelebránsként az évfordulóhoz kapcsolódva mondta el gondolatait.

A művelődési központ színháztermében Seres Dóra fuvolaművész és Mail Emese zongoraművész előadását követően Horváth László polgármester tekintett vissza az elmúlt évtizedekre. Kiemelte: a 35. évforduló óta az a 4 milliárdot meghaladó forrás, amit településünk érdekében felhasználtunk a várost gazdagítja: bölcsőde, óvoda és az iskolák felújítása, szállodaépítés, strandfürdő bővítés, orvosi rendelők, bölcsőde és óvodamegújítás, az utak, terek és járdák felújítása, a közösségfejlesztést szolgáló projektek beindítása, azt bizonyítják, jól döntöttünk. A megvalósított fejlesztések az itt élők javát, boldogulását szolgálják. A jövőről szólva elmondta: folytatjuk a megkezdett beruházásokat, új projekteken dolgozunk az Autóbuszpályaudvartól a Zöld Városig ez mintegy 5,5 milliárd forint infrastrukturális, magas és mélyépítési beruházást takar. A humán szolgáltatások és kapacitások fejlesztésére, határon átnyúló projektjeinkre mintegy 650 millió forint áll rendelkezésre. Állami beruházásként, 1,2 milliárd forint felhasználásával indul a kézilabda munkacsarnok építése és a Vörösmarty iskola felújítása. Folytatjuk a központban és a városrészekben megkezdett út, járda és közműhálózat, középület felújítási munkákat is.

Ünnepi szónoknak dr. Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét kérték fel, aki aláhúzta: az építkezés erői 2010 óta országszerte nem terheket, hanem lehetőségeket adnak az önkormányzatoknak, ezáltal Lenti nemcsak megszabadulhatott a kényszerűen felhalmozott közel egy milliárdos adósságától, hanem az elmúlt évtizedekben több mint hatmilliárd forintot sikerült városmodernizációra fordítani.

Az ünnepség ifj. Horváth Károly népzenész műsora után, az önkormányzati alapítású elismerések átadásával folytatódott. A Lenti Városüzemeltető Kft. képviseletében Czigány Tibor ügyvezető vette át a Lenti Városért Díjat. A Közösségi Életért elismerést a Lenti Mesevár Óvoda szülői közössége kapta. A város Közszolgálatáért kitüntetést Kovács Lászlónénak, a helyi polgármesteri hivatal köztisztviselőjének adományozták. A város oktatásáért járó díjjal jutalmazták Nákits Lászlóné óvodapedagógust és Fracz József iskolai intézményvezető-helyettest. Dr. Kiss Gyula bőrgyógyász főorvos személyében gazdára talált a város egészségügyéért adományozott elismerést is. Kocsiné János Mária vette át a szociális gondoskodásért és gyermekvédelemért járó díjat. A város gazdaságáért elnevezésű kitüntetést ebben az évben Molnár László, a Mol-Ker-Vil Kft. cégalapítója kapta. A Kerka táncegyüttes műsora után tartott állófogadáson Vigh László országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt. A rendezvénytéren képviselő-testület tagjai forralt borral, lángossal várták a vendégeket, de sor került a hagyományos városnapi tűzijátékra is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK