2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

932 diák fejezi be középiskolai tanulmányait

2023. április 27. csütörtök, 11:44
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Idén egy júdásfát ültettek a végzős diákok a zalaegerszegi Béke ligetben. A diákönkormányzat javaslatára 2018-óta hagyomány, hogy a ballagó diákok fát ültetnek. Emlékezve a városban eltöltött szép évekre.

Júdásfát ültettek a végzősök

Az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester többek között elmondta: a 2022/23-as tanévben 932 diák fejezi be tanulmányait a zalai megyeszékhely középiskoláiban. Közülük 306-an állami gimnáziumban érettségiznek, 93-an a Mindszenty-iskolában. A technikumokban 523 tanuló tesz valamilyen záróvizsgát, a Béke ligeti iskolában pedig tízen fejezik be tanulmányaikat. A polgármester örömtelinek nevezte, hogy immár hagyománnyá vált a Béke ligeti faültetés. Egyre gyarapszik a „végzősök fájának” állománya, és reméli, hogy a növények évek múlva is szép emlékeket idéznek majd fel a visszalátogató volt diákokban.

2018 óta hagyomány a faültetés

A fiatalokat Szabó Levente diákpolgármester is köszöntötte a faültetési ceremónia előtt. Mint fogalmazott: a középiskola utolsó éve, és az érettségi nagy mérföldkő mindenki számára. Vagy munka, vagy továbbtanulás következik a záróvizsgák után. Új kihívások és új élmények várnak mindenkire. Bízik benne, hogy a diákok sikeresen szerepelnek a megmérettetéseken, és bárhová is kerüljenek, jó hírét viszik Zalaegerszegnek. 

Szabó Levente és Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón

A faültetést követően a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben jutalmazták meg azokat a végzős diákokat, akik kiváló tanulmányi- és sporteredményeket értek el. Az elismeréseket Balaicz Zoltán polgármester adta át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK